x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HoloDesk, invenţie inspirată din Star Trek, realizată de Microsoft (VIDEO)

HoloDesk, invenţie inspirată din Star Trek, realizată de Microsoft (VIDEO)

20 Oct 2011   •   11:18
HoloDesk, invenţie inspirată din Star Trek, realizată de Microsoft (VIDEO)

Fanii serialului "Star Trek: The Next Generation" stiu deja ce este un "Holodek" - o camera in care realitatea este simulata la perfectiune cu ajutorul hologramelor. Era locul pe care echipajul din serial il foloseau pentru relaxare, interactionand cu holograme care simulau realitati de pe diferite lumi.

Conceptul i-a inspirat pe inginerii de la Microsoft, care au creat "HoloDesk-ul", inventie care nu se ridica inca la performantele "Holodek-ului" din serialul SF, dar care functioneaza dupa acelasi principiu.

Folosind tehnologia Kinect, camere de luat vederi care recunosc trasaturile umane etc, inginerii au creat un birou unde pot interactiona cu hologramele.

Utilizatorii pot jongla minigi, deplasa obiecte, recrea experimente fizice etc. Inginerii spun ca inventia ar putea fi folositoare pentru studentii pasionati de fizica, care ar face experimente folosind holograme in locul obiectelor reale. De asemenea, utilizatori aflati la distanta ar putea interactiona cu aceleasi holograme.

Pe YouTube, insa, unde a fost postat filmul de prezentare a "HoloDesk-ului", comentatorii isi imagineaza deja domeniul in care inventia ar avea cel mai mare succes - pornografia.

×