x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HP angajează în centrul de la Cluj

HP angajează în centrul de la Cluj

09 Apr 2010   •   00:00

HP România intenţionează să angajeze încă 50 de persoane la centrul de dezvoltare de software deschis recent în Cluj, numărul total al acestora urmând să ajungă la 130 de persoane, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Radu Enache.

"În Cluj dezvoltăm software pentru centrele de date", a spus Enache.

România este o ţară importantă pentru HP, care va continua să investească pe plan local, ca parte a programului global, a declarat Francesco Serafini, managing director pentru regiune al companiei.

"Am început investiţiile în România acum mai mulţi ani, recent am deschis un centru de dezvoltare de software. Totalul angajaţilor depăşeşte nivelul de 2.000 de salariaţi, care, raportat la cei 11.000 de salariaţi din Europa Centrală şi de Est, arată importanţa acestei ţări pentru noi", a mai arătat Serafini, citat de Mediafax.

Pe plan local, HP România a resimţit criza economică din 2009, însă nu a făcut concedieri.

"În primul trimestru al anului fiscal curent, care s-a încheiat în luna ianuarie, am depăşit cu 14% ţinta financiară stabilită. Piaţa e dificilă, deocamdată, dar au apărut semne pozitive", a spus Enache.

Pentru 2010, HP estimează că afacerile din România vor avea o tendinţă pozitivă.

"Chiar dacă am resimţit criza economică, atât în România, cât şi la nivel global, în acest an estimăm o creştere a afacerilor din România, susţinută de cea a economiei. Aici avem multe proiecte şi sunt şi alte oportunităţi", a subliniat Serafini.

 

×
Subiecte în articol: redactie