x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Începe show-ul telecom!

Începe show-ul telecom!

de Alexandru Radescu    |    16 Feb 2009   •   00:00
Începe show-ul telecom!

Producători de telefonie mobilă şi de echipamente, operatori, dezvoltatori de aplicaţii, din industria jocurilor video sau din cea a secu­rităţii comunicaţiilor, peste 1.000 de companii au venit în capitala Cataluniei la cel mai important eveniment al industriei GSM: Mobile World Congress 2009.



Industria telecom şi-a mutat în 2006 congresul său anual de pe Riviera franceză în Barcelona. Au fost (alte) ediţii ale prosperităţii din domeniul telecomunicaţiilor. Iată că în acest an, MWC se desfăşoară în cu totul alte condiţii. Numeroasele conferinţe care se desfăşoară pe parcursul celor 4 zile de expoziţie şi congres (16-19 februarie) vor dezbate situaţia economică pe toate feţele şi cu siguranţă că jucătorii de pe piaţă vor anunţa măsurile şi politicile pe care vor miza în 2009.

LA CE NE AŞTEPTĂM?
Ca în fiecare an, marii producători de telefoane mobile au prezentat din timp, dar în câteva vorbe doar, o serie de terminale care vor fi lansate oficial în timpul MWC. De la Nokia, de exemplu, se aşteaptă cel puţin trei noi modele, dintre care do­uă cu ecran tactil. Samsung ne-a arătat deja ima­gini de la patru noi modele şi zvonurile vor­besc şi de alte "secrete". Fără îndoială, unul dintre terminalele foarte căutate de presă, dar şi de vizitatorii de la alte companii, va fi ecologicul "Blue Earth": telefon cu ecran tactil şi baterie solară, un dispozitiv cu carcasă din plastic obţinută din sticle reciclate. Nici rivalii coreeni de la LG nu stau de­geaba şi vor prezenta un celular cu interfaţă 3D.

De asemenea, alte dispozitive aşteptate cu interes sunt telefoanele mobile dezvoltate de Garmin împreună cu Asus. Este vorba de seria Nuvifone, primele terminale expuse urmând a fi G60, M20 şi poate chiar Eee Phone, modelul ieftin al noi "familii". Şi nu în ultimul rând Acer, care ar putea dezvălui două terminale, dintre care unul cu două feţe: pe o parte ecran cu tastatură fizică, pe partea cealaltă ecran tactil. OLED. Dar cum Mobile World Congress nu este doar evenimentul marilor companii din telecom, există şi zeci de expozanţi de mai mici dimen­siuni. De exemplu standul companiei portu­ghe­ze WIT-Software va atrage mulţi vizitatori pentru că firma a anunţat un software prin care utilizatorii iPhone pot beneficia de MMS. Deocamdată este disponibil doar pentru clienţii Vodafone Portugalia. Şi israelienii de la Modu vin la expoziţie cu ceva deosebit: terminale modulare. Şi nu în ultimul rând, trebuie menţionat şi festivalul MOFILM, dedicat filmuleţelor (amatori/profesionişti) pentru telefoane mobile.

×
Subiecte în articol: IT