x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Înnoirea software

Înnoirea software

de Alexandru Radescu    |    29 Feb 2008   •   00:00
Înnoirea software

EXCLUSIV ● Programe noi pentru industria IT
Compania Microsoft şi-a prezentat noua ofertă software pentru industria IT sub sloganul "Magicienii prind viaţă aici".



EXCLUSIV ● Programe noi pentru industria IT
Compania Microsoft şi-a prezentat noua ofertă software pentru industria IT sub sloganul "Magicienii prind viaţă aici".


La Nokia Theatre din Los Angeles, în faţa unei audienţe formate din 4.000 de participanţi, preşedintele Microsoft, Steve Ballmer, a prezentat miercuri noua "ofertă" a companiei pentru industria IT: Windows Server 2008, Visual Studio 2008 şi SQL Server 2008. "Vorbim azi despre trei dintre cele mai interesante produse din istoria noastră", a declarat Ballmer. "Cred că Windows Server 2008 este cea mai importantă versiune de server lansată de companie", a adăugat Ballmer într-un discurs destul de agresiv, fără vreo tendinţă de zâmbet şi neuitând să-i atace pe rivalii de la Oracle.

Vorbind despre tendinţe în dinamica lume IT, Steve Ballmer s-a oprit mai mult la virtualizare şi "deschidere", punând accent nu atât pe open-source, cât pe interoperabilitate. De asemenea, făcând referire la noua versiune de server, a arătat cum partea de NAP (Network Access Protection) funcţionează cu sistemele pe Linux aduse în reţea. Cu NAP, administratorii pot configura politici care verifică aplicaţii instalate, update-uri de securitate sau setări pentru accesul la reţeaua companiei.


"MAGICIENII". Sloganul sub care se desfăşoară lansarea noilor produse este "Heroes happen here", tradus în română prin "Magicienii prind viaţă aici". Ideea transmisă e că specialiştii IT sunt adevăraţii magicieni, cei care trebuie să rezolve probleme dificile în timp scurt şi cei care "exploatează" şi valorifică produsele. În ceea ce priveşte disponibilitatea comercială, Visual Studio 2008 (folosit pentru dezvoltarea de aplicaţii Web şi desktop) este deja în livrări, Windows Server 2008 urmează în câteva zile, iar SQL Server (sistemul pentru baze de date) în trimestrul al III-lea al anului.  

×
Subiecte în articol: IT server