x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget În sfarşit, Flash "complet" pentru smartphone!

În sfarşit, Flash "complet" pentru smartphone!

de Alexandru Radescu    |    05 Oct 2009   •   00:00

Adobe a promis ca până la sfâritul anului, telefoanele inteligente vor putea rula Flash. Cu excepţia iPhone.



Poate cel mai aşteptat şi dorit “detaliu” software pe un smartphone, Flash-ul (10.1) va intra în componenţa terminalelor cu Symbian, Android, Windows Mobile sau Blackberry.

E adevărat, o versiune de Flash (“Lite”) există si acum pe telefoane, dar mai puţin “înzestrată”, unul dintre motive fiind acela ca terminalele nu erau destul de puternice (la nivel de CPU si RAM) pentru a rula o versiune compactă. Cu actuala versiune nu poţi accesa Google Video, de exemplu.

Conform celor de Adobe, Flash se găseste pe 98% din computere si 75% din conţinutul video din online este rulat cu ajutorul acestei aplicaţii. Versiunea “Lite” se găseşte în prezent pe 40% din noile celulare şi va continua să existe si pe modele mai ieftine.

Potrivit unui raport CCS Insight, citat de BBC, 44% dintre utilizatorii de telefoane mobile vor accesa conţinut informaţional, prin terminal, până la sfârşitul acestui an. De asemenea, raportul citat estimează că 17% din un miliard de terminale livrate in acest an sunt telefoane inteligente.

Pentru Windows Mobile şi Palm, Flash 10.1 va fi disponibil până la sfârşitul anului, în timp ce  pentru android şi Symbian acesta va fi disponibil la începutul lui 2010. În ceea ce priveşte Blackberry,cei de la RIM nu au anunţat încă data introducerii Flash 10.1.

Cei de la Apple nu s-au arătat interesaţi să integreze Flash 10.1 in iPhone.

×
Subiecte în articol: flash smartphone