x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Înfiinţarea unei companii naţionale în telecomunicaţii nu mai este de actualitate

Înfiinţarea unei companii naţionale în telecomunicaţii nu mai este de actualitate

08 Dec 2010   •   22:29

Ideea înfiinţării unei companii naţionale în telecomunicaţii nu mai este de actualitate, dar utilizarea resurselor IT&C existente în entităţile pe care statul le controlează va fi reglementată printr-un act normativ pe care Guvernul îl va adopta, a declarat azi ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.
"Acum două luni s-a demarat un studiu care a avut ca obiectiv creionarea unei imagini privind situaţia resurselor IT&C existente în entităţile controlate de stat şi modalităţile de utilizare a acestora. Studiul a fost finalizat şi una din concluzii este că ideea înfiinţării unei companii naţionale în sectorul telecom nu poate fi pusă în practică", a spus Vreme, citat de Mediafax.
El a adăugat că Guvernul urmează să discute şi să adopte un act normativ care va reglementa modul de utilizare a resurselor IT&C existente în entităţile controlate de stat, fără a prezenta detalii suplimentare.
În a doua parte a lunii octombrie, ministrul Comunicaţiilor a declarat că, printr-un memorandum introdus în Guvern, au fost propuse trei soluţii de unificare a reţelelor de transmisie a datelor deţinute de stat, dintre care două vizau crearea unei companii naţionale, iar una urmărea înfiinţarea unui holding de interese ale statului.
"Concluziile analizei vor evidenţia avantajele şi dezavantajele soluţiilor identificate şi şansele de punere în practică a fiecărei variante", spunea Vreme la acea dată.
Entităţile pe care studiul le-a luat în calcul sunt Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Teletrans, Telecomunicaţii CFR şi RoEduNet, reţea administrată de Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare.
La începtul lunii septembrie, când Valerian Vreme a depus jurământul, preşedintele Traian Băsescu i-a spus noului ministru al Comunicaţiilor să-şi facă o prioritate din aplicarea deciziei Consiliului Suprem de Apărare a ţării privind unificarea reţelelor de transmisie a datelor până la sfârşitul anului şi deschiderea lor către public.

×
Subiecte în articol: telecom