x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info 10 ianuarie 2008

Info 10 ianuarie 2008

de Jurnalul National    |    10 Ian 2008   •   00:00
Info 10 ianuarie 2008

Motorola va prelua un important furnizor de mu­zică din regiunea Pan-Asia­tică, Soundbuzz, cel mai probabil în primul trimestru al acestui an.

ACHIZIŢIE. Motorola va prelua un important furnizor de mu­zică din regiunea Pan-Asia­tică, Soundbuzz, cel mai probabil în primul trimestru al acestui an. În contextul în care 90% din muzica digitală din Asia se vinde pe ca­nale mobile, achiziţia va consolida poziţia Motorola ca furnizor de mu­zică, prin extinderea serviciului Motomusic al companiei. Platforma Soundbuzz permite distribuţia de conţinut digital prin conexiuni broadband over-the-air sau prin cablu.

 

NEÎNŢELEGERI. SUA ar putea declanşa o acţiune împotriva UE la Organizaţia Mondială a Comerţului, pe motivul încălcării Acordului privind Tehnologia In­for­maţiilor. Susan Schwab, res­pon­sabilă în Ministerul american al Comerţului, a declarat că SUA se consultă în prezent cu alte state care consi­deră că tarifele practicate de UE în cazul unor produse electronice, precum LCD-urile sau difuzoarele de mare putere, constituie o încălcare a acestui acord.

 

TERMINAL. Microsoft nu va lansa un produs concurent pentru iPhone, a declarat Bill Gates într-un interviu dat în presa germană. În afacerea smartphone-urilor, compania se va concentra exclusiv pe partea de software, reprezentată de platforma Windows Mobile. Parteneriatele pe care Microsoft le are cu produ­că­torii de dispozitive sunt mai pro­fitabile pentru companie decât lan­sarea unui terminal propriu, apreciază Gates.

 

DECIZIE.Comisia Europea­nă a anunţat că renunţă la anche­ta în cazul tarifelor practicate în ţările Uniunii Europene de maga­zinul online de muzică al Apple, iTunes, salutând decizia companiei americane de a alinia ta­rifele din Marea Britanie la cele din celelalte ţări europene în următoarele şase luni.

×
Subiecte în articol: IT