x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Aug 2007   •   00:00
TELECOMUNICAŢII. In mijlocul războiului, telefonia mobilă prosperă. Statul irakian a acordat trei licenţe de telefonie mobilă, pentru 3,75 miliarde dolari. Beneficiare sunt companiile Mobile Telecommunications, din Kuweit, AsiaCell şi Korek Telecom, din Irak. Cele trei companii, care operează deja reţele de telefonie mobilă in Irak, au oferit cele mai mari sume, in cadrul unei licitaţii organizate la Amman. Căştigătorii vor ceda guvernului 18% din veniturile obţinute din activitatea locală. Telefonia mobilă este profitabilă pentru că reţeaua de telefonie fixă a fost distrusă de bombardamente, fiind accesibilă pentru doar 4% din populaţie.


GADGET. Logitech a lansat Pure-Fi Dream, Premium Bedroom Music pentru iPod. Sub pomposul nume se ascunde o pereche de boxe pentru iPod destinate audiţiei in dormitor. Este dotat cu senzori de mişcare şi de lumină, un radio digital AM/AF integrat şi o alarmă duală cu baterii. Are boxe high-definition de 3/4 inci şi amplificatoare de 3 inci de inaltă putere. Intr-o cameră intunecată, butoanele de control cu detectare a mişcării se aprind automat in momentul in care o persoană işi mişcă măna deasupra boxei şi se sting cănd utilizatorul a terminat cu schimbarea setărilor.


COMPANII.
Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producător de computere personale, a consemnat, in trimestrul aprilie-iunie, un profit net de 1,78 miliarde dolari, in creştere cu 29% faţă de perioada similară din 2006, pe fondul reducerii costurilor şi scăderii preţurilor componentelor. Veniturile grupului au urcat la 25,4 miliarde de dolari, de la 21,9 miliarde de dolari in intervalul aprilie-iunie 2006. HP a beneficiat, alături de concurenţii precum Dell şi Apple, de scăderea semnificativă a preţurilor pentru memorii, microprocesoare şi alte componente, pe fondul ofertei suficiente de pe piaţă, apreciază analiştii.

×
Subiecte în articol: IT