x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Aug 2007   •   00:00
SPIONI. Reţelele sociale de tipul Facebook sau MySpace au devenit sursa de inspiraţie pentru CIA, care va lansa un instrument similar de comunicare pentru personalul său. Proiectul A-Space va fi lansat in decembrie şi participarea in cadrul reţelei va fi voluntară, pentru ca agenţii sub acoperire să nu aibă motive să se teamă că vor fi descoperiţi.


TELEFONIE. Compania Google vrea să participe la o licitaţie pentru achiziţionarea de frecvenţe de telefonie mobilă care vor rămăne libere după 2009, cănd reţelele de televiziune vor trece de la semnalul analog la cel digital. Google s-a angajat să investească cel puţin 4,6 miliarde de dolari dacă anumite condiţii vor fi acceptate de Comisia Federeală pentru Comunicaţii. Concurenţii companiei sunt AT&T, Verizon Communications şi T-Mobile.


VĂNZĂRI. Cifra de afaceri a Benq Romănia a crescut in primul semestru cu 40%, in special datorită vănzărilor de proiectoare multimedia, mai mari cu 87% faţă de primul semestru al lui 2006, şi vănzărilor de notebook-uri (cu 131% mai multe). Cele mai văndute produse din portofoliu rămăn LCD-urile, creşterea volumului comercializat fiind cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut.


INŢELEGERE. Operatorii de telefonie mobilă T-Mobile (Germania), Orange (Franţa) şi O2 (Marea Britanie) au dobăndit drepturile exclusive de distribuţie a iPhone-ului in Europa, cedănd producătorului 10% din veniturile realizate din convorbiri şi transferurile de date ale utilizatorilor iPhone. Este pentru prima dată cănd producătorii de telefoane mobile au acces direct la veniturile obţinute de operatori. Â

×
Subiecte în articol: IT