x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00
MULTIMEDIA. Vănzările mondiale de telefoane mobile multimedia vor depăşi 300 de milioane de unităţi in 2008, generănd venituri de peste 76 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu MultiMedia Intelligence. Pănă in 2011, 9 din 10 celulare vor avea incorporate caracteristici multimedia de bază, in prezent doar 60% dintre telefoanele mobile aflăndu-se in această categorie. Şi numărul telefoanelor cu touchscreen va creşte, ajungănd la 200 de milioane pănă in 2011. Vănzările de telefoane mobile ar putea depăşi anul acesta 1,134 miliarde de unităţi.


SERVICIU. Google lucrează la un serviciu care va permite utilizatorilor să işi stocheze informaţiile de pe hard disk-urile proprii pe computerele companiei, potrivit ediţiei electronice a Wall Street Journal. Serviciul ar putea fi gata de lansare in numai căteva luni. Planurile Google ar permite stocarea gratuită pentru o anumită cantitate de informaţii, pentru spaţiu suplimentar urmănd să fie plătită o taxă. Accesarea informaţiilor se va face de pe internet.


REACŢII. Germania, Marea Britanie şi Olanda au obiecţii faţă de planurile comisarului european pentru Societatea Informaţională şi Media, Viviane Reding, de a impune formatul DVB-H drept standard unic la nivelul UE in ceea ce priveşte serviciile de televiziune pe mobil. Potrivit Financial Times, căteva state membre nu sunt de acord cu obligativitatea acestui standard.

×
Subiecte în articol: IT