x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Dec 2007   •   00:00
UNITÃ...ŢI OPTICE. Piaţa unităţilor optice din Romănia (DVD-RW/BLU-RAY/HD-DVD) este estimată la un milion de unităţi pentru anul in curs, iar in 2008 va creşte cu 20%, a declarat Oana Barbu, director de achiziţii Asesoft Distribution. Compania a anunţat lansarea parteneriatului cu Lite-On, producător in domeniul unităţilor optice, pentru citirea şi inscripţionarea de medii CD, DVD şi Blu-ray.


TV SATELIT. Focus Sat a depăşit pragul de 100.000 de clienţi plătitori, cu 90.000 mai mulţi faţă de aprilie 2006, cănd UPC Romănia a preluat integral acţiunile furnizorului de televiziune digitală prin satelit, a anunţat compania. Potrivit ANRCTI, la jumătatea anului erau inregistraţi in Romănia 960.000 de abonaţi pentru serviciile de televiziune digitală prin satelit. Pe această piaţă mai activează companiile RDS (cu serviciul DigiTV), Digital Cable System (cu Max TV), DTH Television Group (Boom TV) şi Romtelecom (Dolce).


MUZICÃ... ONLINE.
José Manuel Barroso, preşedintele CE, a declarat că deocamdată nu se va lua o decizie cu privire la viitorul pe termen scurt al pieţei online de muzică, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru găsirea unei soluţii in ceea ce priveşte drepturile de autor şi diversitatea culturală. Oficialul UE vrea să se asigure că internetul reflectă "bogăţia muzicală a Uniunii, că acesta este bine reprezentată şi că nu se creează monopoluri".

×
Subiecte în articol: IT