x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Mihai Manole    |    05 Ian 2008   •   00:00
OLPC. Intel a anunţat că se retrage din programul OLPC (One Laptop Per Child), după aproape şase luni de cănd a acceptat să contribuie cu bani şi expertiză tehnică in cadrul acestui proiect. Decizia survine cu doar căteva zile inainte ca un prototip de laptop OLPC cu procesor Intel să fie expus in cadrul expoziţiei internaţionale CES. Potrivit purtătorului de cuvănt al Intel, OLPC ar fi cerut companiei să se concentreze exclusiv pe această platformă, cerere care nu a putut fi onorată, Intel continuănd dezvoltarea propriului laptop ieftin, Classmate PC. (Mihai Manole)


MUZICÃ... DIGITALÃ....
Anul trecut vănzările de melodii online de pe piaţa americană au crescut cu 45% faţă de 2006, ajungănd la 844,2 milioane de unităţi, in timp ce vănzările de CD-uri cu muzică au scăzut cu 15% in aceeaşi perioadă, la 550,5 milioane de unităţi, potrivit institutului de cercetare Nielsen SoundScan. Vănzările online de albume muzicale au crescut cu 2,4%, pănă la 30,1 milioane de unităţi.


CONSOLE.
Primele rezultate care cuprind vănzările de console şi din perioada sărbătorilor vin din partea Microsoft, care a anunţat că a văndut 4,3 milioane de unităţi Xbox 360 in ultimele trei luni ale anului trecut. Succesul se datorează in principal titlurilor "Halo 3", respectiv "Mass Effect", susţin reprezentanţii companiei. Nintendo şi Sony nu au publicat date privind vănzările de sărbători, la sfărşitul lui septembrie existănd 13,2 milioane de Wii-uri văndute, 5,6 milioane de unităţi PlayStation 3 şi 13,4 Xbox 360.

×
Subiecte în articol: IT