x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Ian 2008   •   00:00
Info

12 ianuarie 2008 Logitech a prezentat la CES tastatura diNovo Mini cu ClickPad integrat şi posibilitate de control media de la distanţă, fiind destinat utilizatorilor care şi-au conectat calculatorul la televizor

MAC PRO. Apple a lansat Mac Pro, cu două procesoare Intel pe 45 nm Quad-Core Xeon funcţio­nând la 3,2 GHz şi până la 4 TB spa­­ţiu intern de stocare şi 2 GB me­morie DDR2 800 MHz, extensibil la 32 GB. Suportă ultima gene­ra­ţie de plăci grafice NVIDIA (GeForce 8800 GT cu 512 MB me­morie video sau Quadro FX 5600 cu 1,5 GB memorie video). Poate fi echipat cu până la patru plăci vi­deo şi poate fi conectat la opt monitoare de 30 inci pentru vizualizare pe “wall display” (un singur ecran pro­iectat prin mai multe monitoare).

 

GADGET. Logitech a prezentat la CES tastatura diNovo Mini cu ClickPad integrat şi posibilitate de control media de la distanţă, fiind destinat utilizatorilor care şi-au conectat calculatorul la televizor. Minitastatura utilizează tehnologia wireless Bluetooth 2.0. Click Pad-ul circular poate fi utilizat ca un touchpad, pentru a indica, derula şi selecta.

 

SECURITATE. Compania japoneză NTT DoCoMo, primul operator care a lansat servicii 3G, a prezentat un dispozitiv de siguranţă pentru localizare, care funcţionează cu ajutorul GPS. Dispozitivul este creat pentru a oferi membrilor familiei sau autorităţilor informaţii privind localizarea în spaţiu sau pentru a permite aflarea coordonatelor spaţiale atunci când utilizatorul apasă butonul de siguranţă într-o situaţie critică sau periculoasă. Dispozitivul are la bază platforma U310, dezvoltată de Ericsson.

 

PLAYER/RAMĂ. LG a pre­zentat la CES un DVD player por­tabil ce poate fi folosit şi ca ramă digitală. Ecranul are 8 inci, supor­tă până la 250 de fotografii, alături de un card extern de memorie 3 în 1 şi compatibilitate USB.

×
Subiecte în articol: IT