x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00

Tehnologie. Intel a anunţat lansarea primelor componente modulare pentru construcţia serverelor, producătorii de sisteme putând integra în mod flexibil funcţii de computing, networking şi stocare în cadrul sistemelor de pe piaţa IMM-urilor. Compania de cercetare Access Markets International susţine că piaţa serverelor pentru companiile medii şi mici se va ridica la valoarea de 19,8 miliarde de dolari şi că va continua să se dezvolte cu o rată de creştere semnificativă în viitor.

 

Securitate. BitDefender a încheiat un parteneriat cu Hewlett Packard Thailanda, în urma căruia produsul HP IPAQ & HP Voice Messenger se va comercializa, în această ţară, împreună cu soluţia . Această soluţie software oferă protecţie pentru dispozitivele mobile care funcţionează pe platforme Symbian 60 şi 80, dar şi Windows Mobile Pocket PC versiunea 2002 sau următoarele şi  Windows Mobile Smartphone versiunea 2002 şi mai recente. Piaţa thailandeză a soluţiilor antivirus este apreciată la o valoare de aproximativ 5 milioane de euro în 2008, cu o creştere medie de 9% în ultimii 3 ani.

 

Angajări. Nokia va angaja până la sfârşitul anului 1.000 de persoane la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, dublând personalul faţă de estimările iniţiale, a declarat ieri directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don. “Până în acest moment au fost recrutate şi sunt în faza de angajare în jur de 100 de persoane, posturi care sunt pentru studii medii, operatori, şi 50 de persoane cu studii superioare”, a afirmat Don, citat de corespondentul Mediafax. Potrivit acestuia, recrutările şi angajările vor continua pe tot parcursul anului 2008, astfel încât, până la sfârşitul anului, numărul de angajaţi să ajungă la 1.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: IT