x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Ian 2008   •   00:00

17 ianuarie 2007



APELURI INTERNAŢIONALE. Orange România va reduce, începând de azi, cu până la 50% (0,5 euro/min) tarifele pentru posesorii de cartele preplătite la convorbirile internaţionale către reţele mobile din Republica Moldova, Israel, Statele Unite ale Americii, Canada şi Europa. Pentru apelurile către reţelele fixe din Europa, Orange a redus tarifele la apelurile internaţionale cu 50%, la 0,3 euro/min.


TELECOM. Licitaţia pentru acordarea licenţei naţionale pentru utilizarea frecvenţelor 410-415 MHz şi 420-425 MHz, care permite furnizarea de comunicaţii mobile în bandă largă, se va încheia la 31 iulie, a anunţat ANRCTI. Acordarea licenţei va contribui la creşterea concurenţei pe piaţa de comunicaţii şi va crea posibilitatea de a acoperi cu servicii de comunicaţii zonele rurale în care operatorii existenţi nu furnizează servicii de acces la internet şi telefonie. Taxa de licenţă este egală cu echivalentul în lei al 1.077.228 de euro şi va fi virată către bugetul de stat.


RADIAŢII. Ministerul Comunicaţiilor a propus efectuarea unui studiu şi a unor măsurători pentru a se stabili valoarea reală a intensităţii câmpurilor electromagnetice. Pe baza acestui studiu va fi elaborat un program de informare corectă a populaţiei cu privire la câmpurile electromagne-tice generate de reţelele şi echipamentele de telecomunicaţii.

×
Subiecte în articol: IT