x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

11 Sep 2006   •   00:00
STANDARDE DE SECURITATE. American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide si Visa International au anuntat formarea unui Consiliu destinat administrarii evolutiei Standardului de Securitate a Datelor din Industria Cardurilor de Plata, care vizeaza imbunatatirea securitatii datelor in timpul tranzactiilor de plata.

SISTEME DE STOCARE. IBM a oferit detalii despre viitorul centrelor de date, vorbind despre memorii speciale pentru stocare, Stocare inteligenta a datelor, Sisteme de stocare cu putere de calcul. Viitoarele sisteme de stocare vor reprezenta mai mult decat niste arhive de date. Ele vor include o larga varietate de functii analitice moderne si de management al datelor, care vor permite o administrare si o utilizare mai eficienta a datelor. Astfel, sistemele de stocare vor ajuta companiile in activitati precum detectarea fraudelor si recunoasterea identitatii.

AUR LA INFORMATICA. Echipa Olimpica de Informatica a Romaniei a castigat doua medalii de aur, una de argint si una de bronz in cadrul Olimpiadei Internationale de Informatica de anul acesta, ce a avut loc in Yukatan, Mexic. Mircea Pasoi Colegiul National quot;"I.L. Caragialequot;" - Ploiesti si Codrut Grosu Colegiul National quot;"Tudor Vianuquot;" - Bucuresti au luat aur, Tiberiu Florea Liceul International de Informatica - Bucuresti, medalie de argint, iar Adrian Vladu Colegiul National quot;"Tudor Vianuquot;" - Bucuresti a luat medalie de bronz.

SOFTWARE. Avira a lansat UnErase, un software care recupereaza informatii sterse, chiar daca acestea nu se mai afla in recycle bin sau fisiere care au fost sterse de catre virusi. Tehnologia este bazata pe faptul ca de fiecare data atunci cand un fisier este salvat, sistemul creeaza sectoare de disc sau blocuri de date clustere pe hard ce sunt puse la dispozitie pentru scrierea de noi date prin procesul de stergere. Totusi, atat timp cat un sector nu a fost rescris, continutul poate fi recuperat. Functia Clever Index Scan a programului, permite scanarea sistemului pentru sectoarele existente.

×
Subiecte în articol: IT