x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

09 Sep 2006   •   00:00
SUPERCOMPUTER. IBM va construi cel mai puternic supercomputer folosind o combinatie intre procesoarele AMD Opteron si cipurile folosite de Sony pentru PlayStation 3, cate 16.000 din ambele tipuri. Roadrunner, asa cum este botezat, va avea o viteza de operare de patru ori mai mare decat cea a celui mai performant supercomputer din prezent, Blue Gene/L. Sarcina lui va fi, pentru inceput, efectuarea de simulari in scopul studierii procesului de imbatranire a materialelor nucleare. (Mihai Manole)

XBOX 360. Consola Xbox 360 va fi relansata pe piata japoneza la un pret mai redus, pentru a impulsiona vanzarile. Versiunea va fi insa disponibila fara hard-ul de 20 GB si alte accesorii existente in prima serie. Pretul va fi cu 86 $ mai mic decat cel al versiunii standard, adica aproximativ 255 $. Unitatea centrala a Xbox 360 functioneaza la o viteza uimitoare datorita celor trei procesoare de 3.2GHz fiecare. O arhitectura unificata a memoriei este oferita de cei 512MB de RAM, pe care jucatorii ii pot partitiona cum doresc. (Mihai Manole)

PREMIERA. Jurnalul Oficial al Uniunii Europene va fi prelucrat la Cluj in cadrul companiei de software DocEssensis, membra a EBS. Grupul EBS a incheiat un parteneriat cu grupul de firme Imprimerie Centrale Luxembourg (ICL), vizand prelucrarea documentelor Uniunii Europene, si anume prelucrarea Jurnalului Oficial al UE, sectiunea C si a Memorialului Luxemburghez ("Monitorul Oficial" al statului Luxembourg). Saptamana trecuta s-a semnat un contract de vanzare a 60% din partile sociale ale DocEssensis catre grupul de firme ICL. (Alexandru Radescu)

LANSARE. Sony Ericsson a lansat telefonul mobil Z550, echipat cu camera foto de 1.3MP. Are o memorie interna de 20MB si poate fi marita pana la 1GB, prin card Memory Stick Micro. Terminalul functioneaza in retea GSM 900/1800/1900, are un display TFT (176 x 220) si radio FM. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT