x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

17 Aug 2006   •   00:00
PC-URI MAI IEFTINE. Pentru prima data in istoria industriei IT asistam la o scadere semnificativa a preturilor, operata simultan de cei doi mari producatori mondiali de procesoare: Intel si AMD. Pentru a veni in intampinarea clientilor, magazinele Flanco si Flamingo au afisat deja la rafturi reduceri de preturi pentru configuratiile de calculatoare care utilizeaza platformele aparute anul trecut. Noua platforma Intel Dual Core 2 Duo este mai puternica insa cu 40% fata de vechea generatie Intel Dual Core. Practic, tot procesorul a fost reproiectat pentru a atinge acest nivel de performanta. Astfel, Intel a reusit sa bata platforma AMD Athlon 64 X2 (mai scump, la performanta mai scazuta acum).

NOTEBOOK. Toshiba a lansat in Romania doua laptopuri care incorporeaza tehnologia Intel Centrino Duo Mobile. Satellite A100 si P100 au un display de 17 inci, procesor grafic NVIDIA GeForce Go 7600 si o greutate de 3,2 kg. P100 are port DVI-D pentru transferul datelor digitale high definition catre un monitor extern.

LCD. Philips poarta discutii cu mai multe grupuri industriale si financiare, privind o posibila vanzare a participatiei pe care o detine la producatorul de LCD-uri LG-Philips, potrivit bancii Merrill Lynch. Speculatiile privind intentia companiei olandeze de a iesi din alianta cu LG Electronics s-au intensificat dupa ce Philips a acceptat sa vanda unui consortiu divizia producatoare de semiconductori pentru 3,4 miliarde de euro.

RETEA DE COMUNICATII. Grupul Siemens Communications din cadrul companiei Siemens Romania va extinde reteaua de comunicatii voce-date pentru granita de nord-est a Romaniei (judetele Botosani si Suceava). Licitatia a avut loc in luna noiembrie 2005, printre ceilalti candidati numarandu-se Alcatel Romania si Intrarom. Proiectul este finantat de Phare si are o valoare de 5.131.000 de euro.

SOFTWARE. Axigen a lansat versiunea comerciala a aplicatiei de tip server de e-mail pentru platformele Solaris i386. "Suntem in stadiul de finalizare a unui produs similar destinat sistemului de operare MacOS", a declarat Oana Bornaz, CEO Axigen. "Planuim ca versiunea 2.0 a Axigen Mail Server, pe care intentionam sa o lansam la sfarsitul lunii octombrie, sa functioneze si pe platforma Windows", spune oficialul Axigen.

×
Subiecte în articol: IT