x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

15 Mai 2006   •   00:00
TRANZACTIE. Operatorul de telefonie mobila Vodafone ar putea ceda, pana la finele acestei luni, participatia de 45% detinuta la compania mixta Verizon Wireless, grupului partener Verizon Communications, in schimbul sumei de 48 miliarde de dolari, potrivit ziarului britanic Observer. Pretul total al tranzactiei, incluzand datoriile, va fi de 56 miliarde de dolari, arata sursa citata. Compania americana Verizon evalueaza pachetul de 45% din actiuni la 38 miliarde de dolari, cu 12 miliarde de dolari sub estimarile Vodafone, potrivit cotidianului Daily Telegraph. Vodafone a precizat, in repetate randuri, ca nu intentioneaza sa cedeze participatia detinuta.

EXPO. La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat la Beijing un targ dedicat evolutiei tehnologice a locuintelor chineze. Economia chineza a crescut cu 10,2 procente in primul trimestru al anului 2006, depasind predictiile analistilor. Aceasta in conditiile in care cresterea economica chineza in 2005 a fost de 9,9%.

GADGET. Apple Computer si conglomeratul japonez Softbank, cu activitati in domeniul internetului si al telecomunicatiilor, dezvolta un model de telefon mobil cu un player iPod incorporat. Noul telefon, ce va fi disponibil in cursul acestui an, va putea descarca melodii in fomatul digital iTunes, de pe pagina de internet iTunes Music Stor. Analistii apreciaza ca Softbank, care a anuntat in luna aprilie ca va prelua divizia japoneza a Vodafone, pentu 15,5 miliarde de dolari, va utiliza marca Apple pentru a concura cu liderii pietei locale de telefonie mobila, NTT DoCoMo si KDDI. Motorola a lansat anul trecut modelul ROKR, ce poate descarca muzica de la iTunes, dar a fost criticat pentru memoria limitata si design.

REZULTAT. Nvidia Corporation a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal incheiat la 30 aprilie 2006. Pentru primul trimestru al anului fiscal 2007, veniturile au crescut la un record de 681,8 milioane USD, comparabil cu 538,8 milioane USD in primul trimestru al anului fiscal 2006, in crestere cu 17 procente. Venitul net a fost de 90.7 milioane USD. "Am inregistrat cresteri in fiecare din afacerile noastre - GPU, MCP, GPU handheld si echipamente electronice - rezultand un venit record pentru primul trimestru", a declarat Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO Nvidia.

×
Subiecte în articol: IT