x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

13 Mai 2006   •   00:00
SOFT EDUCATIONAL. Softwin a lansat seria "Geometrie: intre joc si nota 10", o colectie de software educational ce acopera capitole din programa de geometrie pentru gimnaziu. Primele doua produse din aceasta serie: "Provocarea faraonului" si "Secretul lui Euclid", ii atrag pe copii intr-o aventura petrecuta in Egiptul antic, pe timpul faraonului Ptolemeu, unde invatatul Euclid rezolva problemele pe care i le pune faraonul.

SISTEM DE STOCARE. IBM a lansat DS4700 Express, un sistem de stocare cu latime de banda mare, bazat pe o tehnologie front-to-back-end 4 Gbps. Noul sistem are 16 slot-uri in interiorul controller-ului si pana la 8 porturi gazda. DS4700 Express este destinat intreprinderilor mici si mijlocii, firmelor care ofera servicii de video streaming prin internet companiilor medicale care se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste arhivarea video si a fisierelor medicale.

TESTE TELECOM. Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei va supraveghea luna viitoare organizare a unor teste pentru a se vedea daca tehnologiile PHS si DECT pot coexista in aceeasi banda de frecvente fara a se perturba si daca tehnologiile PHS si UMTS aflate in benzi adiacente nu se perturba reciproc. Personal, Handyphone System este un sistem bazat pe tehnologia TDMA, care foloseste microcelule ce acopera o arie de la 100 pana la 500 de metri in diametru. Tehnologia DECT, ofera in Romania acces la sistemele wireless, prin care abonatul poate folosi terminalul numai in apropierea aparatului telefonic si acces la telefonia fixa pe o zona geografica restransa.

×
Subiecte în articol: IT