x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

12 Mai 2006   •   00:00
TRANZACTII ONLINE. Valoarea tranzactiilor efectuate prin instrumente de plata cu acces la distanta a crescut cu 22% in primul trimestru, la circa 25 miliarde de euro, iar numarul de utilizatori de astfel de instrumente s-a dublat comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unor date prezentate de Ministerul Comunicatiilor. La finalul primului trimestru al anului erau inregistrati 117.860 de utilizatori de astfel de instrumente, fata de 56.087 din aceeasi perioada a anului 2005, numarul tranzactiilor realizate de acestia fiind de peste 3,6 milioane. Anul trecut, valoarea totala a tranzactiilor cu astfel de instrumente a fost de peste 65 miliarde de euro, corespunzatoare unui numar de 11,1 milioane de operatiuni.

TRAFIC INTERN. In luna aprilie, 5.213.241 de romani au accesat internetul cel putin o data, conform monitorizarii efectuate continuu de Trafic.ro (serviciul monitorizeaza 20.000 de site-uri romanesti). Numarul audientei active a internetului in Romania, adica a romanilor care acceseaza internetul cel putin o data pe luna, a crescut astfel cu 10,04% fata de inceputul anului. De asemenea, in perioada citata, au fost inregistrati 15.056.989 de vizitatori unici din strainatate. Dintre acestia, cei mai multi au fost din Statele Unite (18,27%), Marea Britanie (8,39%), Germania (3,95%), Canada (3,70%), Italia (2,83%) si Franta (2,44%).

EXPO. NVIDIA a prezentat la E3 (Los Angeles) notebook-urile Alienware cu tehnologie avand la baza NVIDIA SLI. Modelele au unitati de procesare grafica (GPU) duale GeForce 7900. Tehnologia presupune un protocol de comunicatie incorporat in GPU si interfata digitala de inalta viteza pe placa grafica pentru facilitarea transferului de date.

ACHIZITIE. Imation a incheiat achizitia Memorex sub forma de tranzactie in numerar de la Hanny Holdings din Hong Kong si alti actionari. Pretul actual de cumparare a fost de 329 de milioane de dolari. Integrarea completa a Memorex in cadrul Imation va avea loc pana la finele anului 2006. In Europa si in zona Asia-Pacific, produsele Memorex vor fi adaugate la portofoliul Imation. Organizatiile regionale vor lansa apoi ambele branduri pe piata.

×
Subiecte în articol: IT