x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

08 Mai 2006   •   00:00
RATING MAI BUN. Moody’s Investors Service a revizuit in crestere, de la "B1" la "Ba2", ratingul Mobifon Holdings BV, care opereaza, prin subsidiara sa romaneasca, serviciul de telefonie mobila Vodafone in Romania. Ratingul obligatiunilor scadente in 2010, in valoare de circa 200 de milioane de dolari, cu o dobanda de 12,5%, a fost imbunatatit de la "B3" la "B1". Revizuirea ratingurilor a inceput dupa ce grupul britanic Vodafone a anuntat acordul de preluare a Mobifon Holdings.

INTIMITATE PROTEJATA. Trafic.ro, serviciul de monitorizare a audientei pe internet in Romania, a fost certificat de principala autoritate internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin internet, TRUSTe (www.truste.org). "Aceasta acreditare atesta politica de respectare a intimitatii utilizatorilor implementata de sase ani in Romania de principalul serviciu de monitorizare a audientelor site-urilor romanesti, si conformitatea lor deplina cu standardele internationale", se arata in comunicatul de presa difuzat de firma netBridge, proprietara site-ului.

ECONOMIE DE RESURSE. PRO SYS a prezentat la CERF, in premiera, serverele Blade (lamelare), bazate pe platforme Intel. Solutia are la baza un nou concept, respectiv impartirea de catre mai multe servere de mici dimensiuni fizice a acelorasi resurse, precum alimentarea cu energie electrica, sistemul de racire si switch-ul de retea si cel "fiber channel". Spatiul ocupat se reduce astfel la jumatate comparativ cu solutiile clasice.

DREPTURI DE AUTOR. Comisia de cultura din Camera Deputatilor a decis reintroducerea procentului pentru negocieri in proiectul legii de aprobare a OUG 123/2005 privind modificarea Legii drepturilor de autor. Astfel, in ceea ce priveste copia privata, la art. 107 a fost reintrodus procentul la negocieri dupa cum urmeaza: 0,1% pentru hartia tip A4 pentru copiator, 3% pentru suporturi si 0,5% pentru aparate. Votul in plenul Camerei Deputatilor va avea loc, probabil, in urmatoarele patru saptamani.

×
Subiecte în articol: IT