x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

02 Mai 2006   •   00:00
RETEA DE MAGAZINE. Tornado Sistems a lansat campania "TWISTER Tehnologie cu tupeu" care urmareste dezvoltarea retelei de magazine Twister si cresterea vizibilitatii acesteia in randul consumatorilor romani. Parteneriatul Twister va acoperi, potrivit oficialilor Tornado, peste 90% din teritoriul Romaniei si va ajunge, la sfarsitul anului 2006, la peste 130 de magazine. In 2005, magazinele din reteaua Twister au inregistrat o cifra de afaceri estimata la 19 milioane euro, iar pentru acest an se estimeaza o crestere cu peste 50%.

MICROSOFT LA BURSA. Cotatia actiunilor Microsoft a scazut cu 11%, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, in urma anuntului grupului privind majorarea investitiilor care va afecta profitabilitatea. Investitiile au rolul de a permite grupului sa concureze mai eficient companii rivale precum Google. Microsoft va face cheltuieli suplimentare, de circa doua miliarde de dolari fata de estimarile analistilor, in anul fiscal 2007. Actiunile Microsoft au fost cotate in scadere cu 3,01 dolari, la 24,24 dolari pe unitate, cel mai important declin consemnat dupa decembrie 2000.

ANTISPYWARE. BitDefender a lansat o noua versiune a solutiilor sale de securitate, Standard si Professional Plus. Noua versiune include acum protectie impotriva aplicatiilor de tip spyware. Scutul BitDefender antispyware protejeaza utilizatorii prin scanarea si blocarea spyware-ului in timp real, dar si prin verificarea fisierelor accesate - inclusiv cele primite prin web, mail si transferuri peer to peer. Programele spyware reprezinta mai mult de 75% din toate aplicatiile periculoase de pe Internet, iar rata sa de crestere este foarte mare, atingand 100% pe an.

ACHIZITIE IT. Compania germana Avira a achizitionat toate tehnologiile firmei Datapol GmbH, o firma care produce solutii de securitate pentru protectia sistemelor IT si pentru recuperarea datelor. Avira, dezvoltatorul softului antivirus AntiVir, intentioneaza sa-si extinda zona de acoperire a pietei si planuieste ca in urmatorii zece ani sa devina unul din principalii furnizori internationali de securitate IT.

×
Subiecte în articol: IT