x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

29 Apr 2006   •   00:00
SOFTWARE. Microsoft va lansa noi versiuni ale sistemului de operare Windows si a pachetului de aplicatii Office in ianuarie 2007. Totodata, Microsoft intentioneaza sa majoreze oferta de software vandut prin intermediul internetului, pentru a concura cu Google, Yahoo si Salesforce. "Veniturile si profitabilitatea s-ar putea reduce, pe termen scurt, in urma cresterii costurilor si a investitiilor, dar aceste actiuni sunt importante pentru dezvoltarea companiei pe termen lung", a declarat Chris Liddell, directorul financiar.

RESTRUCTURARE. Pentru a recupera cota de piata pierduta, Intel isi va restructura activitatile pana la sfarsitul trimestrului trei al acestui an, a anuntat directorul general al grupului, Paul Otellini. Analistii apreciaza ca Intel va disponibiliza o parte din cei 100.000 de angajati si va restructura activitati importante, care includ productia de microprocesoare, cipuri de memorie si alte tipuri de semiconductoare pentru a reduce costurile. Compania incearca sa recupereze cota de piata pierduta in favoarea Advanced Micro Devices prin promovarea unei linii de procesoare mai rapide.

LCD. Vanzarile masive de ecrane LCD au crescut cu 68% profitul pe 2005 al companiei japoneze Sony. Acesta a ajuns la 1,66 miliarde dolari si analistii sunt de parere ca avansul profitului operational indica o tendinta de revenire a Sony. Cota detinuta de grup pe piata ecranelor LCD a crescut la aproape 15% in ultimele trei luni ale anului 2005, de la 9% in trimestrul anterior.

CLIENTI. Veniturile Orange Romania au crescut cu 23% in primele trei luni ale anului si au atins nivelul de 239 de milioane de euro. Si numarul de clienti ai operatorului de telefonie mobila s-a marit, ajungand la 7,1 milioane, au anuntat oficialii companiei. Anul trecut, Orange Romania a consemnat o cifra de afaceri de 870 de milioane de euro, in crestere cu 39,2% fata de 2004. Din aprilie 2005, actionarul majoritar al Orange este France Telecom, care si-a majorat participatia indirecta la 96,63%, prin cumpararea unui pachet de peste 23% din actiuni de la un grup de investitori condus de AIG New Europe Fund.

×
Subiecte în articol: IT