x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

17 Apr 2006   •   00:00
ALIANTA. Lite-On IT si BenQ au anuntat formarea unei aliante strategice care va reuni doi dintre liderii industriei si va creste competitivitatea generala a sectorului de unitati optice de stocare taivanez. Prin aceasta tranzactie se asteapta o crestere a cotei de piata la nivel global de pana la 27% pentru Lite-On IT, propulsand compania pe locul 2 in topul mondial al producatorilor de unitati optice (ODD).

EXTINDERE. UPC Romania, filiala a Liberty Global Inc, una dintre cele mai mari companii de televiziune prin cablu din lume, a achizitionat integral operatorul roman de televiziune digitala prin satelit Focus Sat. UPC a cumparat restul de 50% din actiunile detinute de fondatorii companiei, dupa ce Liberty Global cumparase 50% din Focus Sat in mai 2005.

ANTIVIRUS. Compania Softwin estimeaza ca va acoperi in acest an 10% din piata de solutii antivirus a Bulgariei, dupa ce a semnat in aceasta saptamana un parteneriat de distributie cu Tornado Sistems Bulgaria. Potrivit estimarilor Softwin, piata antivirus din Bulgaria va depasi 1,7 milioane de dolari in 2006.

CELULARE. Sony Ericsson, al cincilea producator mondial de telefoane mobile, a revizuit in sens pozitiv previziunile privind vanzarile mondiale ale tuturor producatorilor de profil in acest an, de la 810 milioane de unitati la peste 900 de milioane de unitati. Anterior, grupul estimase un avans de 10% fata de anul 2005, cand au fost vandute aproximativ 780 de milioane de unitati. Noile previziuni sunt in concordanta cu estimarile Nokia, care prevede vanzari de 914 milioane de unitati in 2006.

PROGRAME LA CERERE. Compania de comunicatii prin cablu RCS&RDS isi va lansa, pana la sfarsitul acestui an, servicii de Pay per View si Video on Demand (VOD), permitand abonatilor sa cumpere si sa vizioneze anumite programe de televiziune la cerere, in orice moment al zilei.

×
Subiecte în articol: IT