x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

14 Apr 2006   •   00:00
PARTENERIAT. Intel si Red Hat (furnizor mondial de solutii open source pentru firme) au anuntat crearea unui program global de natura sa faciliteze clientilor planificarea, accelerarea si optimizarea implementarii de solutii Linux. Programul Red Hat-Intel actioneaza online si la centre care includ hub-uri situate la McLean (Virginia), Mumbai (India) si München (Germania), precum si 14 locatii de satelit care acopera intreaga planeta.

SERVICII TURISM. Yahoo a lansat un site pentru servicii din sectorul de turism, prin intermediul caruia utilizatorii vor putea sa compare tarifele percepute de companiile de transport si operatorii hotelieri. Cu ajutorul Yahoo Farechase, clientii pot afla mai multe informatii despre conditiile oferite. "Am creat un motor de cautare care va identifica atat cele mai bune preturi, cat si cele mai atractive destinatii", a declarat Jasper Malcolmson, directorul Yahoo Travel. In momentul in care clientul acceseaza o anumita oferta, Yahoo deschide o noua pagina in care va fi incarcata o harta sau imagini din satelit, care vor oferi o imagine de ansamblu asupra locatiei.

DISPUTE GOOGLE. Un fond de pensii care detine actiuni la compania Google a propus conducerii firmei sa modifice sistemul dual de vot, care ofera privilegii celor trei directori. Cofondatorii Larry Page si Sergey Brin, precum si directorul general Eric Schmidt, detin o majoritate coplesitoare de drepturi de vot. Page si Brin detin 28,8% si respectiv 28,7% din totalul actiunilor de tip B, iar Schmidt detine 11,3% din totalul voturilor. Actiunile disponibile investitorilor publici sunt de clasa A, iar fondatorii companiei au actiuni preferentiale, clasa B, care le confera zece drepturi de vot pentru fiecare titlu. Impreuna, acestia controleaza mai mult de doua treimi din voturi. Google se opune acestei propuneri.

OPERATORII RUSI. Operatorii rusi de telefonie mobila vor intra in competitie cu grupuri internationale pentru extinderea la nivel mondial. Grupul rus Alfa, unul dintre actionarii de la Vimpelcom, a cumparat recent un pachet de actiuni la Turkcell. MTS a prevazut cheltuieli intre 7 si 10 miliarde dolari pentru finantarea unor achizitii in Africa de Nord, Asia de Sud Est, Asia de Sud si in Europa de Est.

×
Subiecte în articol: IT