x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

07 Apr 2006   •   00:00
PRACTICA. Studentii din domeniile IT&C, dar si cei care studiaza in cadrul altor facultati si sunt pasionati de informatica, pot sa faca practica in cadrul unor firme mari din domeniu. Cei interesatii de stagii de doua luni si jumatate, pe durata verii, in cadrul companiilor de IT&C se pot inscrie pe site-ul www.stagiipebune.ro. Inscrierile au loc intre 5 aprilie si 12 iunie. (Eugenia Mihalcea)

INDUSTRIA APARARII. Grupul Alcatel isi va dubla participatia la Compania Thales, in cadrul unui acord in valoare de 1,6 miliarde de euro, care va permite continuarea procesului de consolidare a industriei europene aerospatiale si de aparare. Tranzactia permite grupului francez sa se concentreze asupra extinderii in domeniul telecomunicatiilor, prin preluarea Companiei Lucent Technologies. Statul francez va ramane cel mai mare actionar al Thales, cu un pachet de 27,1%.

PIRATERIA INTELECTUALA. Congresul International Antipiraterie din SUA a numit China si Rusia drept statele cu cel mai inalt grad de piraterie intelectuala, recomandand ca Moscovei sa nu i se permita aderarea la Organizatia Mondiala pentru Comert, daca nu ia masuri in acest sector. Impreuna, cele doua tari au fost responsabile, in anul 2005, pentru pierderi care insumeaza 4 miliarde de dolari la bugetul Statelor Unite, ca urmare a furnizarii de produse contrafacute. Statele mentionate sunt indicate cu cea mai grava situatie privind pirateria in sectorul de filme, muzica si software.

JOC VIDEO. Compania nipona Nintendo a anuntat ca va lansa in scurt timp, in Europa si SUA, un joc video "de antrenament cerebral" cu ajutorul caruia ar putea fi prevenite pierderile de memorie si alte probleme neurologice care apar o data cu inaintarea in varsta. Jocul, intitulat "Brain Age" si pe care compania niopona l-a vandut deja in 3,9 milioane de exemplare de la lansarea sa in mai 2005, va fi comercializat in versiunea in limba engleza incepand de la 17 aprilie.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT