x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

09 Noi 2005   •   00:00
INVESTITII IN CERCETARE. Grupul Samsung va investi in urmatorii cinci ani 45 de miliarde de dolari in activitati de cercetare si dezvoltare. Potrivit unui comunicat al companiei, cea mai mare parte a fondurilor va fi folosita pentru mentinerea standardelor tehnologice utilizate, precum si pentru dezvoltarea unor noi produse in domeniul semiconductoarelor, comunicatiilor mobile si al echipamentelor electronice.

COMPONENTE ELECTRONICE LA SIBIU. Siemens a deschis ieri, la Sibiu, o fabrica de componente si aparatura electronica, specializata in procese de productie cu un mare aport de munca manuala. Fabrica Siemens Industrial Manufacturing, Engineering and Applications (SIMEA) este inclusa in divizia austriaca a grupului german, care mai detine unitati similare in Austria, la Floridsdorf si Siegendorf.

PROCESE PENTRU BREVETE. Producatorul american Qualcomm a dat in judecata grupul finlandez Nokia pentru utilizarea fara permisiune a unor brevete in productia de telefoane mobile destinate Statelor Unite ale Americii.

Qualcomm a cerut ca Nokia, principalul producator mondial de telefoane mobile, sa sisteze in SUA vanzarea de aparate create pentru retelele GSM. De asemenea, grupul american a solicitat si despagubiri materiale.

Procesul succede actiunea recenta lansata de Nokia, alaturi de alte cinci companii similare, impotriva Qualcomm. Cele sase grupuri au inaintat Comisiei Europene o plangere privind practicile anticoncurentiale ale firmei americane.

Qualcomm este principala companie producatoare de microprocesoare pentru CDMA.

SOLUTIE PENTRU MEDII UNIX. HP introduce prima tehnologie blade pentru sisteme de operare sub UNIX, pentru a le oferi clientilor din acest segment rentabilitatea si flexibilitatea serverelor blade. Noul server Integrity BL60p BL60p este pentru locatiile distribuite, aflate la distanta, sau pentru consolidarea infrastructurilor UNIX, avand in vedere ca le permite companiilor sa-si automatizeze volumul de lucru in functie de obiective, pe platforme cu mai multe sisteme de operare, folosind software-ul Global Workload Manager de la HP.
×
Subiecte în articol: IT