INTERNET LA GRECI. Guvernul elen va investi anul viitor 184 milioane de euro pentru a impulsiona dezvoltarea si utilizarea serviciilor de Internet in banda larga. "Obiectivul nostru este ca, pana in urmatorii doi ani, 7% din populatie sa aiba acces la serviciile de Internet in banda larga, fata de doar 0,7% in prezent", a declarat ministrul Finantelor, George Alogoskoufis. Grecia are cea mai redusa rata de penetrare a transmisiunilor in banda larga din Europa, regiune in care media ajunge la 29%. Specialistii considera ca decalajul este determinat de nivelul ridicat al preturilor din Grecia si de lipsa de informare a populatiei. OTE, cel mai mare furnizor grec de servicii de telecomunicatii, cu o cota de piata estimata la 81%, intentioneaza ca pana la sfarsitul acestui an sa-si majoreze la 120.000 numarul clientilor care utilizeaza servicii ADSL, fata de 67.000 la finele lunii martie. Strategia adoptata de OTE se bazeaza, in principal, pe reducerea preturilor lunare ale serviciilor ADSL.
PINACLE STUDIO. Flamingo a lansat ieri pe piata romaneasca versiunea 10 a Pinacle Studio, software dedicat editarii video pentru amatori. Exista variante destinate celor care doresc sa editeze si sa partajeze materialul video pentru a-l prezenta familiei si prietenilor si variante care se adreseaza utilizatorilor avansati - care doresc sa creeze materiale profesionale.
EXTERNALIZARE. Posta Romana va externaliza, pana la finele anului, o serie de activitati, proces prin care urmareste atragerea de capital privat si cresterea veniturilor companiei, a anuntat directorul general al CNPR, Dan Mihai Toader. Aceste societati vor prelua o parte din personalul Postei. Astfel va fi respectata una dintre conditiile impuse statului roman de catre Fondul Monetar International - reducerea personalului cu 5%-10% in 2005, a explicat Toader. Posta va propune actionarului majoritar (MCTI) crearea unor societati comerciale care vor presta servicii de curatenie curenta a spatiilor, transport valori si procesare de numerar, tiparire digitala si marketing direct, precum si
IT&C. In cadrul acestor societati, CNPR va detine 20% din actiuni.
ERICSSON PREIA MARCONI. Producatorul suedez de echipamente de telecomunicatii Ericsson a anuntat ca va prelua compania britanica Marconi contra sumei de 2,1 miliarde de dolari, pentru a-si intari pozitia pe pietele de telefonie si comunicatii. Marconi, ultimul producator britanic de echipamente de telecomunicatii, a inceput sa aiba probleme din luna aprilie, cand a pierdut un contract important atribuit de principalul sau client, BT Group, unei alte firme.