x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

17 Sep 2005   •   00:00
GHISEUL VIRTUAL DE PLATI. Sapte oferte au fost depuse la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) pentru licitatia Ghiseul virtual de plati. Au depus oferte companiile Forte Business Services, Total Soft, UTI Systems, Softwin, Crescendo International, Softnet Development & Consulting si Siveco Romania. Prin proiectul mentionat, MCTI isi propune sa achizitioneze o solutie informatica care sa faciliteze plata online, prin intermediul cardului bancar, a debitelor catre bugetul de stat si bugetele locale. Ofertele sunt valabile 45 zile, iar termenul-limita de prestare a serviciilor este de 75 zile de la semnarea contractului.

LICITATIE INTERNATIONALA. In urma procesului de evaluare a ofertelor depuse pentru licitatia internationala pentru furnizarea si instalarea de echipamente IT si comunicatii si servicii de integrare pentru primele noua retele electronice ale comunitatilor locale, in cadrul proiectului "Economia bazata pe cunoastere", comisia a desemnat drept castigatori pe Orange Romania si Consortiul format din Romsys si Access Net. Contractul incheiat cu Orange prevede lucrari de instalare si livrare de echipamente IT si comunicatii, precum si servicii de integrare pentru retele electronice in sase localitati. Contractul incheiat cu consortiul Romsys si Access Net prevede lucrari de instalare si livrare de echipamente IT si comunicatii, precum si servicii de integrare pentru retele electronice in trei localitati.

TELEFON COMPATIBIL CU ITUNES. Motorola si Apple au scos pe piata ROKR, primul telefon mobil compatibil cu serviciul iTunes oferit de Apple. Modelul permite transferul a pana la 100 de melodii din magazinul iTunes direct in computer (Mac sau PC) si apoi pe telefonul mobil. Telefonul Motorola ROKR are difuzoare stereo si casti dotate cu microfon. Iubitorii de muzica pot descarca continut prin intermediul unui cablu USB. Muzica se opreste automat atunci cand utilizatorul preia un apel telefonic si ofera posibilitatea de a asculta muzica in timpul verificarii mesageriei sau vizionarii fotografiilor.

INFORMATIZAREA INVATAMANTULUI. Ministrul Educatiei si Cercetarii a decis ca, in cadrul programului de informatizare a invatamantului romanesc, 154 de palate si cluburi ale elevilor sa beneficieze de retele informatice compuse din cate zece calculatoare, un server si software aferent. In cadrul acestui program sunt furnizate, incepand cu luna septembrie, 3.228 de laboratoare informatice.

×
Subiecte în articol: IT