x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

05 Sep 2005   •   00:00
CRESTERE PE PIATA EAS. Piata solutiilor informatice de afaceri - EAS (Enterprise Application Suites) din Romania va inregistra in acest an o crestere de 24%, dupa ce anul trecut a atins 35,4 milioane de dolari, cu 25,9% peste nivelul anului 2003, reiese dintr-un studiu realizat de IDC. Anul trecut, principalii jucatori de pe piata EAS au fost companiile SAP, Siveco si Oracle, care au ocupat putin peste 60%, dupa ce aceste firme aveau in 2003 o cota totala de 65%. Solutiile de business complexe - enterprise resource management (ERM) - au contribuit anul trecut cu 57% din totalul pietei EAS. Sectorul utilitatilor publice a realizat cele mai mari investitii in solutii EAS, in 2004, al doilea clasat fiind segmentul retail, stimulat de deschiderea de noi locatii de catre lanturile de hypermarket.

HOME ENTERTAINMENT. Grupul olandez Philips va fabrica sisteme de "home entertainment" ce vor utiliza semiconductoare Intel, au anuntat reprezentantii companiei americane. Cel mai mare producator mondial de semiconductoare va furniza procesoare, chipseturi si software pentru dispozitivele media produse de Philips. In urma acestei colaborari, utilizatorii vor avea posibilitatea sa stocheze fotografii, muzica si filme intr-un singur sistem. Dispozitivul Philips Showline Media Center va avea inclus un card care va permite posesorilor sa urmareasca in acelasi timp doua canale TV. Echipamentul va fi echipat cu un hard disk de 250 GB.

TELECOMUNICATII CONTROLATE. Serviciile secrete ruse vor fi autorizate sa-si extinda, de la 1 ianuarie 2006, controlul asupra telecomunicatiilor din Rusia. Potrivit unui decret guvernamental, Serviciul Federal de Securitate (FSB) si politia primesc, oficial, dreptul de a intercepta convorbirile telefonice, practica deja larg raspandita. Cele doua institutii primesc de asemenea acces la bazele de date ale operatorilor de telefonie mobila si fixa. Operatorii vor fi obligati sa furnizeze FSB si politiei informatii detaliate despre clientii lor - nume, prenume, domiciliu, pasaport - , chiar daca telefonul apartine unei persoane juridice, dar si numerele apelate si cele de la care s-au primit apeluri. Aceste informatii trebuie pastrate in bazele de date ale operatorilor timp de trei ani si serviciile de securitate vor avea acces la ele 24 de ore din 24.

×
Subiecte în articol: IT