x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

15 Aug 2005   •   00:00
FLAMINGO, PROFIT DE 16.900 EURO. Compania Flamingo International a raportat pentru primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 30,9 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior. Profitul net in primul semestru a fost de 33.400 de euro, fata de o pierdere de 16.900 de euro in primele sase luni ale anului 2004. Acest castig este considerat normal de catre companie, avand in vedere sezonalitatea domeniului de activitate, dar si cheltuielile exceptionale legate de oferta publica primara de actiuni si listarea la bursa. Excluderea costurilor privind oferta publica si listarea ar fi dus la un profit net de peste 230.000 de euro, sustin reprezentantii companiei. Raportul Flamingo International prezinta cifrele consolidate impreuna cu cele ale companiilor Flamingo Computers si Flamingo Distribution Center, societati in care Flamingo International detine pozitie majoritara.

CAMERA DE 9 MEGAPIXELI. Japonezii de la Fujifilm au lansat modelul FinePis S9000, dotat cu un senzor CCD de 9,03 megapixeli si zoom optic 10,7x. Modelul va ajunge in magazine la sfarsitul lunii august. Pretul anuntat de producator este de 80.000 de yeni, adica 7.150 de dolari SUA.

SCOSI DIN REGISTRU. Persoanele care, pana la data de 28 iulie 2005, s-au autorizat la ANRC pentru furnizarea de retele sau servicii private de comunicatii electronice care utilizeaza frecvente radioelectrice nu mai figureaza in Registrul public al furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice. In prezent, inregistrarile contin doar furnizorii de retele sau servicii de comunicatii electronice destinate publicului. Potrivit ANRC, demersul a fost necesar intrucat persoanele care intentioneaza sa furnizeze retele sau servicii private de comunicatii electronice care utilizeaza frecvente radioelectrice nu mai au obligatia de a notifica autoritatea. In prezent, Registrul contine un numar de 2.031 de companii autorizate pentru furnizarea de retele sau servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

ORACLE IMBRATISEAZA LINUX. In prezent, 20% din clientii companiei Oracle folosesc sistemul de operare Linux, iar acest procent urmeaza sa creasca pana la 50% in urmatorii cinci ani, a anuntat presedintele companiei, Charles Philips, in cadrul evenimentului LinuxWorld. In semn de sustinere pentru comunitatea Linux, compania a facut public Oracle Cluster File System Release 2 ca o componenta open source pentru SuSE Linux Enterprise Server.

×
Subiecte în articol: IT