x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

13 Aug 2005   •   00:00
SATELIT DE TELECOMUNICATII. Cel mai mare satelit de telecomunicatii din lume, Thaicom-4, a fost pus pe orbita cu succes de o racheta Ariane-5, lansata de la Kourou, Guyana Franceza. Satelitul geostationar al operatorului privat thailandez Shin Satellite Plc, consacrat in principal Internetului si televiziunii in regiunea Asia-Pacific, a fost depus pe orbita asa cum fusese prevazut, dupa 28 de minute de zbor. Construit de compania americana Space Systems/Loral, cu sediul la Palo Alto, Thaicom-4 are o masa de 6,5 tone. Dupa o serie de manevre de zbor, pozitia sa pe orbita geostationara la 36.000 de kilometri deasupra Ecuatorului va fi corectata cu 120 de grade spre est, deasupra Indoneziei, unde va ramane si va functiona timp de mai bine de 12 ani.

LYBERTY GLOBAL, IN PIERDERE. Operatorul de televiziune prin cablu Liberty Global, care a incheiat un acord de preluare a Astral Telecom, a inregistrat, in al doilea trimestru al anului, pierderi nete de 123 de milioane dolari, ca urmare a variatiilor cursului de schimb si a vanzarii unor active. Pierderile au reprezentat o schimbare majora fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand grupul a obtinut un profit de 29 de milioane de dolari, echivalent a 19 centi pe actiune. Liberty Global, care ofera servicii de televiziune prin cablu, Internet si servicii de telefonie pentru 14,9 milioane de clienti din Europa, Asia si America Latina, a fost creat la inceputul acestui an, prin achizitionarea UnitedGlobalCom de catre Liberty Media International. Liberty Global a anuntat ca si-a majorat baza de clienti, in al doilea trimestru, cu peste 260.000 de abonati si cu aproape 600.000, incluzand companiile cumparate.

4 FOTOGRAFII PE MINUT. HP a lansat recent pe piata romaneasca imprimanta HP PS 8250, ce poate imprima o fotografie 10x15 in 14 secunde, folosind un sistem revolutionar de alimentare cu cerneala si sase culori separate. Modelul este cea mai rapida imprimanta personala de fotografii aflata in acest moment pe piata, spun creatorii sai. Alimentarea cu cerneala ofera cea mai mare eficienta in utilizarea celor 6 culori separate. Sistemul cu 6 cartuse de cerneala este bazat pe un principiu unic de recirculare a cernelei, reducand astfel pierderile si nevoia de curatare a capetelor sau de mentenanta automata.

×
Subiecte în articol: IT