x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

12 Aug 2005   •   00:00
BULGARII INVESTESC IN FLAMINGO. Fondul deschis de investitii Advance Invest din Bulgaria a achizitionat actiuni emise de Flamingo International in valoare de 177.957 leva (circa 89.000 de euro), reprezentand 1,03% din activele sale, potrivit unui articol aparut in cotidianul bulgar Pari. Aceasta este a doua investitie pe piata de capital din Romania a fondului bulgar, dupa ce, luna trecuta, a investit 178.694 leva (aproximativ 89.000 de euro) in compania Turbomecanica. Actiunile Flamingo au fost cumparate intr-o tranzactie ulterioara ofertei publice a companiei.

CONNEX DOTEAZA SMURD. Connex si Serviciul Mobil de Urgenta pentru Resuscitare si Descarcerare (SMURD) Targu-Mures au incheiat un parteneriat pentru utilarea a opt ambulante cu echipamente medicale si de comunicatii, pentru a creste eficienta echipajelor de prim-ajutor in interventiile de urgenta. Aceste echipamente permit transmiterea simultana a parametrilor medicali, de la unitatile mobile catre dispeceratul central 112 si catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures. Mobifon a alocat pentru acest parteneriat 100.000 de euro, constand in dotarea cu echipamente medicale (dispozitive de resuscitare/defibrilare si monitorizare a functiilor vitale) si de comunicatii.

IMPOZITE PE TELEFONIA MOBILA. Un nou impozit impus pentru limitarea raspandirii stalpilor care sustin releele de telefonie mobila in cea mai mare provincie din Austria va costa economia nationala circa un miliard de euro (1,24 miliarde de dolari), au anuntat ministrii austrieci ai Finantelor si Tehnologiei. Impozitul, de pana la 21.000 de euro pentru fiecare stalp, va intra in vigoare incepand cu anul viitor.

YAHOO VREA ALIBABA. Operatorul chinez de comert electronic Alibaba.com negociaza cu Yahoo vanzarea a 35% din actiuni, in schimbul sumei de un miliard de dolari si preluarea integrala a operatiunilor din China ale grupului american. O sursa apropiata negocierilor a precizat ca discutiile se afla in stadiul final. In urma acestei tranzactii ar putea lua fiinta al doilea mare grup de comert electronic din China, dupa Baidu.com, care va ingloba site-urile Alibaba - care gazduiesc tranzactii intre firme si licitatii la care participa consumatori individuali - si motorul de cautare al Yahoo. Prin incheierea acestei intelegeri, Yahoo va renunta la activitatile din China desfasurate pe cont propriu, adoptand o structura asemanatoare celei din Japonia, in care motorul de cautare american detine 33% din actiuni, iar operatorul japonez Softbank controleaza 42% din titluri.

×
Subiecte în articol: IT