x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

11 Aug 2005   •   00:00
PLATFORME SOFTWARE. IBM a anuntat ca a fost pozitionat din nou ca principalul furnizor pe piata globala a platformelor software pentru dezvoltarea aplicatiilor, ca urmare a veniturilor obtinute in 2004, conform studiilor IDC. Piata include platforme software pentru servere de integrare, aplicatii web, tranzactionale, precum si platforme de mesagerie, veniturile globale pe acest segment fiind de 6,9 miliarde de dolari. Potrivit IDC, cota de piata a IBM este de 37%.

FLAMINGO SE EXTINDE. Compania a deschis trei noi magazine, unul in Sofia si alte doua in Belgrad, lantul sau de retail din afara Romaniei numarand in prezent sase locatii in cele doua tari, potrivit unui comunicat al companiei. Obiectivul pentru urmatoarea perioada este deschiderea a mai mult de 20 de magazine, proiectul "Retail International" costand intre 2 si 4 milioane de euro. Compania este prezenta in alte sase tari: Croatia, Serbia, Macedonia, Republica Moldova, Olanda si Ungaria, in Romania avand aproximativ 80 de magazine.

CAUTARE. Publicitatea prin motoare de cautare va depasi bannere clasice pana in 2010, vanzarile online dublandu-se pana la 18,9 miliarde de dolari, in 2004, a anuntat luni firma JupiterResearch. Aceasta dezvoltare rapida reflecta partial cresterea de peste 12% pe an a publicitatii prin motoare de cautare in urmatorii cinci ani, in timp ce bannerele vor inregistra un avans de numai 7%. Motoarele de cautare reusesc sa insereze publicitatea in cele mai populare mijloace de cautare de pe Internet. Publicitatea ar putea profita, de asemenea, de cresterea numarului de familii care dispun de conexiuni rapide la Internet, pentru a transmite mesaje media "rich" sau "streaming". Mesajele de publicitate "rich" transmit mesaje audio, video si alte efecte interactive. Mesajele "streaming" transmit elemente audio sau video prin intermediul unei retele, putand fi vizualizate sau ascultate in timp real, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa descarce fisierul. Mesajele "rich" ar putea inregistra o crestere anuala de 25%, ajungand la vanzari de 3,5 miliarde de dolari, in timp ce "streaming media" ar putea avansa anual cu 30%, la 943 de milioane de dolari pana in 2010, in opinia JupiterResearch.

DEZBATERE PUBLICA. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a supus consultarii publice, pe www.mcti.ro, noua varianta a proiectului de Ordin privind aprobarea Documentului de politica si strategie privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice. Proiectul este disponibil in cadrul sectiunii "Legislatie", subsectiunea "Proiecte legislative".

×
Subiecte în articol: IT