x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

10 Aug 2005   •   00:00
CAUTARI BRITANICE. Britanicii sunt obsedati de vreme, de propria greutate si de destinatiile de vacanta, potrivit unui studiu dat publicitatii de Sky News online. O analiza a cautarilor pe Internet, folosind filiala britanica a motorului MSN, a aratat ca site-urile de promovare turistica ale oraselor Liverpool, Blackpool, Londra si Eastbourne atrag mii de utilizatori in fiecare saptamana. Numarul celor care efectueaza pe Internet cautari legate de mentinerea siluetei este mai mare decat al celor care cauta informatii despre destinatii turistice precum Spania, Franta si Cipru, arata studiul. Cuvantul "vreme" este unul dintre cel mai des folosite pentru a efectua cautari, la fel ca si sintagma "cura de slabire".

CONTRACT DE DISTRIBUTIE. Flamingo a semnat un contract cu Acer, prin care a devenit distribuitor oficial in Romania al producatorului de PC-uri. Conform acordului, produsele Acer vor fi disponibile prin retelele de distributie si de retail ale companiei romanesti. Anul acesta, Flamingo a semnat contracte similare cu Hewlett-Packard, Fujitsu-Siemens Computers, IBM si Olympus.

NOKIA A CRESCUT CU 3%. Pretul actiunilor Nokia s-a apreciat cu 3% in cursul tranzactiilor de luni, in urma informatiilor aparute in publicatia Business, conform carora compania Cisco Systems ar fi interesata de preluarea firmei finlandeze. Potrivit editiei de duminica a publicatiei Business, care nu si-a dezvaluit sursele, directorul executiv al companiei americane Cisco, John Chambers, ar fi interesat de o fuziune cu o companie care detine infrastructura de telefonie fara fir. In opinia sa, Nokia ar fi cea mai probabila tinta de preluare, desi firma americana si-a concentrat in trecut atentia pe achizitionarea unor companii tehnologice de nisa. Purtatorul de cuvant a Nokia, Arja Suominen, a declarat ca articolul "este o pura inventie, bazata pe zvonurile care circula pe Internet".

MARCONI, PRELUAT DE CHINEZI. Producatorul britanic de echipamente de telecomunicatii Marconi poarta negocieri pentru preluarea sa de catre Huawei Technologies din China, in cadrul unei tranzactii de 600 de milioane de lire sterline (1,07 miliarde de dolari), potrivit publicatiei Sunday Times.

×
Subiecte în articol: IT