x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

06 Aug 2005   •   00:00
PROCES CU BANCNOTE EURO. Compania americana Document Security Systems (DSS) a acuzat Banca Centrala Europeana (BCE) ca i-a folosit tehnologia pentru realizarea bancnotelor euro fara a plati licenta. Compania este specializata in tehnologie de impiedicare a falsului si sustine ca BCE a inclus printre mecanismele de securitate utilizate pentru bancnotele euro si tehnologie a carei utilizare necesita detinerea brevetelor. Este prima data cand BCE se confrunta cu o astfel de situatie si este primul caz de acest fel judecat la Curtea Europeana de Prima Instanta de la Luxemburg, care trateaza plangerile indreptate impotriva institutiilor comunitare. BCE nu a comentat incidentul.

A SCAZUT PROFITUL INDESIT. Producatorul italian de electrocasnice Indesit a anuntat miercuri ca a obtinut in cel de-al doilea trimestru un profit brut de 19 milioane de euro, fata de 42 milioane de euro, beneficiul consemnat in urma cu un an. Al treilea mare producator european de electrocasnice a informat ca rezultatele au fost determinate de majorarea costurilor materiilor prime si de cresterea obligatiilor financiare. Potrivit reprezentantilor Indesit, profitul aferent celui de-al doilea trimestru a fost afectat si de costurile generate de activitatile de reorganizare a productiei.

Compania a anuntat o cifra de afaceri de 763 milioane de euro, fata de 760 milioane de euro, cat a obtinut in urma cu un an. Profitul operational brut s-a redus la 69 milioane de euro, comparativ cu 97 milioane de euro, cat a consemnat in perioada similara a anului trecut.

HP ISI RETRAGE CAMERELE DIN ASIA. Hewlett-Packard se retrage de pe piata camerelor digitale din Asia, concentrandu-si atentia asupra sistemelor de imprimare a fotografiilor in aceasta regiune, au declarat reprezentantii companiei, citati de zdnet.com. HP va inceta sa isi vanda camerele digitale pe pietele asiatice pentru a se focaliza pe cresterea vanzarilor de produse profitabile. Compania va continua sa vanda camere digitale in America de Nord, Europa si America Latina.

×
Subiecte în articol: IT