x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

02 Aug 2005   •   00:00
INFORMATII IN LIMBA MAGHIARA. Serviciul de informatii Numere Clienti, care ofera informatii despre numerele de telefon ale clientilor RomTelecom, este disponibil si in limba maghiara. Numarul la care va putea fi accesat acest serviciu este 932, din reteaua RomTelecom, sau prefix de judet si 932 din alte retele de telefonie, si va fi disponibil zilnic, intre orele 07:00-22:00. Tariful perceput va fi de 0,15 euro pentru fiecare apel. Toate apelurile efectuate catre acest numar vor fi directionate catre Serviciul Numere Clienti din Brasov, care dispune de opt operatori, vorbitori de limba maghiara. Acest serviciu va functiona la acelasi nivel ca serviciul 931, asigurand deservirea a minimum 95% dintre apeluri in mai putin de 20 de secunde, cu o eficienta de peste 95%.

FIREFOX, DESCARCAT DE 75 MILIOANE DE ORI. Mozilla Foundation a inregistrat 75 de milioane de descarcari ale browserului Firefox. Clientul de mail Thuderbird, al aceluiasi producator, a ajuns la aproape 10 milioane de copii descarcate. In ultimele sase luni, numarul de angajati al Mozilla a crescut de patru ori, ajungand la 40. Pentru dispozitivele mobile, Mozilla a lansat Minimo 007, ultima versiune a browserului mobil cu o interfata construita in XUL (Extensible User Inteface Language). Aceasta utilizeaza caracteristicile Firefox in Minimo si face ca browserul sa functioneze cu mai multe sisteme de operare pentru dispozitivele mobile, inclusiv cele produse de Microsoft.

HP RENUNTA LA IPOD. Hewlett-Packard (HP) a anuntat ca nu va mai comercializa sub marca proprie playerele portabile iPod fabricate de Apple Computer. La randul sau, Apple a precizat ca decizia HP se justifica prin faptul ca playerele iPod nu se mai inscriu in strategia companiei, dupa ce noul director executiv al producatorului de computere, Mark Hurd, a hotarat sa reorganizeze activitatea acestuia. In primele sase luni ale lui 2006, HP a vandut aproximativ 8% din numarul total de playere iPod comercializate in intreaga lume. Prin acordul dintre cele doua companii, HP s-a obligat ca pana in august 2006 sa nu dezvolte si sa lanseze pe piata un player digital care sa concureze cu iPod.

SECURITATE LINUX. Utilizatorii Red Hat Enterprise Linux sunt mai putin expusi la vulnerabilitati de securitate de retea decat utilizatorii altor platforme, conform unui raport publicat recent de catre SANS Institute. Raportul identifica cele mai importante 20 de vulnerabilitati de securitate pe Internet. Dintre cele 20, doar doua i-au afectat pe abonatii Red Hat Enterprise Linux, pentru care Red Hat a lansat deja patch-uri.

×
Subiecte în articol: IT