x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

28 Iul 2005   •   00:00
INTERNET GRATIS PE LITORAL. Mai multe hoteluri din Calarasi si un numar de 30 de hoteluri de pe Litoral asigura turistilor acces la Internet mobil prin intermediul retelei de telefonie Zapp, operata de compania Telemobil. In acest mod, turistii pot accesa informatiile de care au nevoie fara ajutorul cablurilor in interiorul zonei de acoperire. Utilizatorii care se conecteaza la hot- spot-urile Zapp Internet Express prin intermediul unui echipament mobil (laptop sau PDA) echipat cu Wi-Fi (standardul IEEE 802.11) vor naviga gratuit pe Internet, pana la 10 august. Zapp Internet Express este un serviciu de comunicatii mobile bazat pe tehnologia CDMA2000 1xEV-DO.

CONNEX ARE CERTIFICAT DE SECURITATE. Connex a obtinut certificatul international de securitate a informatiei, British Standard 7799.Acest cod de bune practici si specificatii folosit in managementul securitatii informatiei ajuta organizatiile sa isi protejeze informatiile. "Aceasta certificare este o recunoastere a faptului ca procesele si procedurile interne utilizate in compania noastra sunt in conformitate cu cerintele internationale. BS7799 este deja folosit in foarte multe tari ca document de referinta in procesul de certificare in administrarea securitatii informatiei", a spus Irina Mitrea, Director Arhitectura Tehnologiei si Securitatea Informatiei, Connex.

REZULTATE XEROX. Vanzarile de echipamente Xerox Corporation au crescut cu 4% de la an la an, iar veniturile totale, in valoare de 3,9 miliarde USD, au crescut cu 2%. Atat vanzarile de echipamente, cat si veniturile totale includ un beneficiu din schimbul valutar de 2 puncte procentuale. Compania castiga trimestrial de 40 de centi pe actiune pentru Q2 2005, inclusiv un castig de 33 de centi pe actiune rezultat dintr-o actiune de reglare a impozitelor, din care 13 centi au fost retinuti drept cheltuieli de restructurare.

PIERDERI LA LEXMARK. Taxele mari asociate cu repatrierea profiturilor au facut ca profitul net al producatorului de imprimante Lexmark International sa inregistreze importante scaderi in cel de-al doilea trimestru al anului. Profitul net al companiei, care livreaza imprimante pentru compania Dell si concureaza cu Hewlett-Packard, a scazut la 79,9 milioane de dolari, respectiv 64 de centi pe actiune, de la 136,6 milioane de dolari, sau 1,02 dolari pe actiune, cat era cu un an in urma. Excluzand taxele de 53 de milioane de dolari suportate pentru repatrierea profiturilor, castigul trimestrial a fost de 1,06 dolari pe actiune, in conformitate cu estimarile analistilor.

×
Subiecte în articol: IT