x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

22 Iul 2005   •   00:00
INTERES PENTRU TELECENTRE. Autoritatile locale responsabile pentru 634 de localitati cu un grad redus de disponibilitate a serviciilor de telefonie au transmis ANRC angajamente prin care isi manifesta interesul de a participa in mod direct la implementarea Serviciului Universal, prin instalare de telecentre. 348 dintre aceste localitati si-au aratat disponibilitatea de a suporta in totalitate cheltuielile de administrare a telecentrelor. Dintre aceste 348 de localitati ANRC va selecta cel putin 100 pentru care vor fi organizate in cursul acestui an licitatii pentru instalarea de telecentre. Selectia se va realiza dupa criterii care vor avea in vedere impactul estimat al telecentrelor, precum numarul de locuitori, proximitatea altor localitati netelefonizate, functionarea in localitate a unei scoli etc. Telecentrul este un spatiu public (o incapere), in cadrul caruia se furnizeaza accesul la o retea publica de telefonie. Telecentrul este dotat cu cel putin 2 aparate telefonice, un aparat fax si 2 calculatoare conectate la Internet.

PROFITURI MARI DE LA NOTEBOOK. Intel a obtinut in primele sase luni ale anului financiar 2005 venituri de 18,6 miliarde de dolari, cu 2,5 miliarde dolari mai mult decat in acelasi interval din 2004. Potrivit unui comunicat al companiei, la nivelul trimestrului doi al acestui an, profitul net a fost de 2 miliarde dolari, cu 16% peste profitul din aceeasi perioada a anului 2004. Cifra de afaceri a concernului american a atins 9,2 miliarde de dolari, cu 15% peste cea din trimestrul doi al anului trecut si cu 2% mai putin decat in primele trei luni ale anului. "Rezultatele financiare record obtinute in al doilea trimestru al anului au fost obtinute datorita cererii mari de platforme pentru notebook-uri", a declarat Paul Otellini, presedintele Intel.

S-A INCHEIAT PRELUAREA FORTE. Preluarea Forte Company de catre Siemens Business Services s-a incheiat, dupa aprobarea tranzactiei de catre autoritatile antitrust din Romania si Austria. Din acest moment, contractul semnat in luna martie 2005 intre cele doua parti a devenit operational. Forte Company a fost achizitionata de grupul german Siemens, prin intermediul Siemens Business Services Austria. FORTE Company si Siemens Business Services Romania urmeaza sa fuzioneze in viitorul apropiat, conform legislatiei romanesti in vigoare.

×
Subiecte în articol: IT