x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

20 Iul 2005   •   00:00
CE ESTE UN WEBSITE? Are legatura cu afacerile, brand-ul, serviciile, informatiile si reputatia dumneavoastra. Nu este o joaca de copii. Ati facut candva o greseala? Aflati cum puteti sa aveti un website si o afacere serioasa, cerand un pamflet gratuit de la HALO. Sunati la (021)3129356 intre orele 10:00 si 17:00.

OFERTA PENTRU VERSATEL. Operatorul suedez de telecomunicatii Tele2 a facut o oferta in numerar, in valoare de 1,34 de miliarde de euro, pentru compania olandeza Versatel. Tele2 intentioneaza, dupa finalizarea ofertei, sa vanda activitatile de afaceri ale Versatel in Germania catre fonduri de investitii consiliate de grupul britanic Apax Partners, pentru circa 565 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii. Acordul va permite Versatel sa beneficieze de operatiunile Tele2 din regiunea Benelux, in conditiile consolidarii pietei europene a telecomunicatiilor.

CONTROLUL TELECOMUNICATIILOR. Executivul spaniol vizeaza consolidarea controlului legal al datelor de telefonie mobila, in timp ce autoritatile elvetiene vor analiza o propunere referitoare la legiferarea interceptarii preventive a convorbirilor telefonice, in contextul luptei impotriva terorismului. Executivul de la Madrid intentioneaza sa consolideze controlul legal al datelor, apelurilor efectuate de pe telefoanele mobile, in cadrul luptei impotriva terorismului. Autoritatile ar putea impune operatorilor de telefonie mobila sa pastreze pentru o perioada de cel putin un an datele apelurilor de la telefoanele portabile (ora, locul si destinatarii apelurilor).

NORVEGIENII AU PROBLEME IN RUSIA. Grupul norvegian Telenor, actionar important al celui de-al doilea mare operator de telefonie mobila din Rusia, Vimpelcom, a anuntat ca ar putea decide sa renunte la afacerile din aceasta tara, in cazul in care nu va obtine controlul asupra companiei. Compania Telenor este blocata intr-o lupta interna cu coproprietarii companiei Vimpelcom - grupul rus Alfa - care au solicitat saptamana trecuta organizarea unei adunari extraordinare a actionarilor, in data de 15 august, pentru a vota in legatura cu achizitionarea companiei RadioSystems, din Ucraina. Telenor se opune achizitiei deoarece este principalul proprietar al celui de-al doilea mare operator de telefonie mobila din Ucraina, Kievstar. Firma norvegiana considera de asemenea ca achizitia este o idee de afaceri proasta care va distruge valoarea actionarilor. Valoarea achizitiei a fost evaluata initial la circa 200 de milioane de dolari, dar Alfa Telecom, divizie a Alfa Group, a anuntat o noua evaluare, de 297 de milioane de dolari, facuta de firma Brunswick UBS.

×
Subiecte în articol: IT