x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

09 Iul 2005   •   00:00
ATAC INFORMATIC. Compania RDS&RDS a anuntat ca reteaua sa a fost supusa unui atac informatic de tip Denial of Service, care a produs o degradare a serviciilor de date ale retelei sale. "Incidentul nu s-a datorat unei erori umane sau unei operari gresite a retelei. Practic, s-a produs o congestionare a retelei, care a dus in cele din urma la scaderea calitatii serviciului. Acest lucru s-a intamplat din cauza unor atacuri repetate de tip DoS (Denial of Service), care in retelele de comunicatii de date provoaca imposibilitatea de a utiliza serviciul pana in momentul remedierii problemei", se arata intr-un comunicat al companiei.

RECORD TRIST. Un numar-record de utilizatori a vizitat site-urile britanice pentru a urmari evolutia situatiei generate de atentatele de joi de la Londra. Potrivit unei companii de monitorizare a traficului pe Internet, timpul de asteptare pentru incarcarea paginilor s-a majorat ca urmare a numarului mare de utilizatori. Astfel de probleme s-au inregistrat pe site-ul operatorului de televiziune BBC, pe cel al companiei de servicii de televiziune prin satelit BSkyB, al Agentiei de presa Reuters sau al cotidianului Financial Times. BBC estimeaza ca joi a fost inregistrat un record de vizitatori pe pagina sa de Internet intr-o singura zi. "Am avut un numar imens de persoane care a utilizat site-ul", a declarat purtatorul de cuvant al BBC, Naomi Luland. Alte site-uri britanice care s-au bucurat de popularitate au fost sky.com, ft.com si reuters.com.

IPOD SHUFFLE DE LA HP. HP a anuntat ca a adaugat familiei sale de playere muzicale digitale echipamente iPod shuffle (in care redarea cantecelor se face in mod aleator dintr-o lista). HP ofera doua modele de astfel de dispozitive: o versiune la 512 megabytes (MB), care asigura stocarea a 120 de cantece, si o alta la 1 gigabyte (GB), care permite stocarea a 240 de cantece. Utilizatorii pot sa incarce si sa transfere muzica de pe PC-ul propriu prin conectarea dispozitivului la portul USB. Acesta poate fi folosit si ca unitate USB flash portabila pentru stocarea fisierelor personale sau copierea lor pe alte calculatoare.

×
Subiecte în articol: IT