x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

27 Iun 2005   •   00:00
NOI RESURSE DE NUMEROTATIE. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a suplimentat resursele de numerotatie ale operatorului Omega Telecomunicatii si Astral. Astfel, ANRC a acordat operatorului Omega Telecomunicatii 400.000 de numere noi, pentru servicii de telefonie fixa si cate 1.000 de numere pentru servicii diverse furnizate prin intermediul numerelor verzi, cartelelor preplatite si al celor virtuale, precum si pentru servicii de televotare si de acces la retele de date si Internet. In acelasi timp, compania Astral Telecom a primit dreptul de a utiliza 10.000 de numere pentru servicii de telefonie fixa in Bucuresti.

DONATII ON-LINE. Primul site dedicat donatiilor on-line, www.donatiionline.ro, a fost lansat la sfarsitul saptamanii trecute. Serviciul de donatii on-line permite oricarei persoane fizice sau juridice sa transfere electronic de pe propriul card suma dorita catre organizatia sau proiectul pe care il prefera. Astfel, donatorul nu va mai fi obligat sa se deplaseze la sediul organizatiei in cauza sau la banca pentru a trimite banii in contul in care doreste. Donatorii pot fi sustinatori romani sau din strainatate, mecanismul fiind la fel de usor accesibil si din tara, dar si din afara tarii. Beneficiarii programului sunt ONG-uri din Romania. Pentru a fi inscrise pe site, este suficient ca acestea sa completeze un formular de inscriere si sa ataseze un set de documente care sa sustina informatiile despre organizatie. Pe baza acestor informatii, o comisie evalueaza bonitatea organizatiei care opteaza pentru inscrierea in sistem.

DE LA MICROSOFT LA ORACLE. Compania Oracle l-a numit in postul de presedinte pe unul dintre fostii directori financiari ai Microsoft, Gregory Maffei. Maffei, care va prelua si functia de director financiar al Oracle in luna iulie, a fost, pana in prezent, presedinte si director executiv al firmei de telecomunicatii 360networks. Noul presedinte al Oracle a supravegheat operatiunile financiare si portofoliul de investitii in valoare de 35 de miliarde de dolari al Microsoft, din iulie 1997 pana in ianuarie 2000. El a fost angajat la Microsoft in 1993 si a detinut o serie de functii, printre care cea de vicepresedinte insarcinat cu operatiunile de dezvoltare corporatista, precum si director de investitii. In perioada 1999-2002, Maffei a fost presedinte al Expedia, o companie ce oferea servicii de turism prin Internet si care a fost preluata de Microsoft in noiembrie 1999.

×
Subiecte în articol: IT