x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

25 Iun 2005   •   00:00
ASTRAL PREIA TELEVIZIUNE INTERACTIVA.

Compania New Trend Media, componenta a grupului de firme UTI, anunta preluarea postului tv de muzica - U TELEVIZIUNE INTERACTIVA - de catre compania de cablu SC Astral Telecom SA. Noul canal de muzica U, care a inceput sa emita din data de 9 aprilie si care a fost preluat initial de reteaua de cablu RCS, va fi acum disponibil si prin sistemul DVB (Digital Video Broadcasting) al Astral in Bucuresti, precum si prin sistemul analogic - pachetul extrabasic Astral Plus - in orasele: Alba-Iulia, Bistrita, Iasi, Bacau, Zalau, Tulcea, Constanta, Braila si Mangalia.

AFACERI PE INTERNET. Publicitatea pe site-urile romanesti a ajuns anul trecut la un nivel de aproximativ doua milioane de dolari, estimeaza reprezentantii IDC. De asemenea, valoarea tranzactiilor online ar putea atinge 80 de milioane de dolari in cursul anului 2005, a declarat Madalin Lazarescu, specialist IDC Romania, la a cinci editie a Festivalului de comunicare digitala Internetics. Prin comparatie, in SUA afacerile online au ajuns la 20 de miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an. Potrivit trafic.ro, in tara noastra exista peste 4,1 de milioane de utilizatori de Internet.

TOPUL SUPERCOMPUTERELOR.Zilele trecute a fost publicat topul celor mai puternice 500 de computere din lume. De la editia trecuta (noiembrie 2004), in clasament au avut loc o serie intreaga de modificari. Cinci din primele 10 supercomputere au fost inlocuite de sisteme noi, iar ultimele 200 clasate au disparut definitiv din top, fiind considerate prea lente pentru a se mai califica in competitie. Sistemul IBM BlueGene/L, instalat in laboratorul Lawrence Livermore al Departamentului american al Energiei, a fost declarata cea mai puternica masina de calcul din lume pentru a doua oara consecutiv. In ultima jumatate de an, performantele acestui sistem au fost dublate, ajungand la nivelul de 136,8 teraflopi. IBM a reusit sa ocupe sase pozitii din primele zece. Earth Simulator al celor de la NEC s-a clasat pe locul patru, cu o performanta de 35,86 teraflopi. Pe locul cinci s-a clasat MareNostrum (cel mai rapid supercomputer din Europa), instalat de IBM la Barcelona.

×
Subiecte în articol: IT