x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

20 Iun 2005   •   00:00
TREND MICRO A ACHIZITIONAT KELKEA. Trend Micro anuntat la sfarsitul saptamanii trecute achizitionarea companiei Kelkea, un important producator de tehnologii pentru filtrarea avansata a activitatii dupa IP si pentru servicii de urmarire a reputatiei online. Achizitia ii va permite companiei Trend Micro sa isi imbunatateasca solutiile anti-spam dar si sa dezvolte solutii dedicate protejarii retelelor in fata noilor amenintari informatice precum phishing-ul, pharming-ul sau cele care pot fi lansate prin intermediul unor computere-robot. Filtrarea activitatii dupa IP este un proces de identificare a surselor amenintarilor informatice precum spam-ul si de prevenire a acestora prin blocarea comunicarii de la IP-urile cunoscute ca fiind ofensive. Kelkea furnizeaza servicii anti-spam si intretine o retea de monitorizare si rating a reputatiei unui numar foarte mare de IP-uri (adrese alocate prin protocolul Internet fiecarei entitati aflate online, organizatie sau utilizator casnic). Acest proces este cunoscut in industrie drept serviciu de urmarire a reputatiei online.

PREMII PENTRU STUDENTI. Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a inmanat noua premii studentilor si absolventilor din facultatile de telecomunicatii in cadrul proiectului international Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii. Proiectul are ca obiectiv recompensarea celor mai bune lucrari ale studentilor specializati in acest domeniu.

COLABORARE NOKIA-INTEL . Companiile Nokia si Intel au anuntat inceperea colaborarii pentru accelerarea, adoptarea si dezvoltarea tehnologiei mobile WiMAX bazate pe standardul 802.16e. Parteneriatul vizeaza producerea elementelor care vor asigura succesul tehnologiei wireless broadband in viitor. Prin acordul semnat, cele doua companii vor coopera pentru a ajuta la dezvoltarea pietei WiMAX, precum si a infrastructurii necesare pentru crearea platformelor pentru laptopuri sau diferite alte dispozitive de comunicatie. Worldwide Interoperability for Microwave Access (WiMAX) este o tehnologie wireless care asigura conexiune broadband pe o arie intinsa.

TELEFOANELE CURATA PLAJA. Centul donat de Connex pentru fiecare 10 apeluri efectuate de abonatii sai si-a gasit o noua intrebuintare: curatarea plajelor. Impreuna cu organizatia nonguvernamentala Mare Nostrum, compania a inceput amplasarea de cosuri pentru materiale reciclabile pe toate plajele litoralului romanesc.

×
Subiecte în articol: IT