x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

17 Iun 2005   •   00:00
MICROSOFT INTENTEAZA PROCESE. Compania Microsoft a dat in judecata mai multe firme din statele americane California si Virginia pentru vanzarea de programe piratate. Compania a inceput sa cerceteze cazurile de piraterie dupa ce a primit o serie de plangeri din partea clientilor, care au achizitionat, prin Internet, programe pe care nu le-au putut utiliza. Reprezentantii Microsoft au mentionat ca firmele vizate sunt CEO Microsystems Inc. si Wiston Group Inc. din California si companiile East Outlet LLC si Super Supplier LLC din Virginia. Oficialii Microsoft au acuzat firmele ca au vandut copii piratate ale aplicatiilor Windows XP, Windows Server si SQL Server. "Eradicarea pirateriei este una dintre prioritatile noastre", a declarat Bonnie MacNaughton, avocatul Microsoft. Pe langa firmele amintite, producatorul de software a mai intentat o serie de procese unor companii atat din Statele Unite, precum si din China.

PREVIZIUNI PHILIPS. Philips Electronics a anuntat ca veniturile estimate pentru acest an ar putea fi afectate de reducerea cererii in Europa, anticipata pentru al doilea trimestru. "Indicatorii economici de pe pietele mondiale arata o reducere a ratelor de crestere. In Europa se preconizeaza, pentru al doilea trimestru, scaderea cererii din sectorul de retail, ceea ce modifica planurile noastre pe termen scurt", a afirmat presedintele companiei olandeze, Gerard Kleisterlee.

Principalele divizii ale caror incasari vor fi revizuite sunt cele de produse electronice destinate clientilor individuali si de aparate electrocasnice, care genereaza aproximativ jumatate din vanzarile totale.

TELEFON IN RETELE MOBILE SI FIXE. Grupul britanic BT a prezentat un telefon ieftin care poate functiona atat in reteaua de telefonie mobila, cat si in cea fixa. Compania a anuntat ca, initial, 400 de clienti vor utiliza noul aparat "BT Fusion", produs de compania americana Motorola, care poate fi folosit in reteaua fixa atunci cand proprietarul este la birou sau acasa, si care se conecteaza automat la reteaua mobila cand acesta este in miscare. BT, care utilizeaza reteaua de telefonie mobila a Vodafone, si comercializeaza doua tipuri de abonamente lunare pentru 18 dolari si 30 de dolari a anuntat ca un apel de 10 minute in reteaua de telefonie fixa va costa, folosind acest telefon, cu 95% mai putin decat un apel de pe un telefon mobil obisnuit. "Beneficiezi de costul unui telefon fix, de avantajele unui telefon mobil si de o raza mai mare de acoperire", a declarat Ian Livingston, seful departamentului clienti a BT Retail.

×
Subiecte în articol: IT