x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

15 Iun 2005   •   00:00
ESERVER XSERIES 460. IBM si-a extins familia de servere eServer bazate pe Arhitectura X3 prin lansarea IBM eServer xSeries 460 destinat domeniilor de afaceri. Configuratia de baza a unui server x460 porneste de la un server de 4 procesoare care se poate scala usor pana la 32 de procesoare folosind 8 sasiuri, ceea ce permite o crestere a capacitatii serverelor in functie de cresterea necesitatilor clientilor. Arhitectura X3, prezentata inca din februarie, este incununarea unor eforturi derulate pe o perioada de trei ani si sustinute financiar cu 100 milioane de dolari.

AUTOCENZURA SI PE MSN. "Democratie", "libertate" si "drepturile omului" sunt cuvinte ce nu pot fi cautate pe noul portal inaugurat de Microsoft in China. Nici alte expresii precum "independenta Taiwanului" sau "manifestatii" nu puteau fi cautate luni pe portalul chinez sustinut de Microsoft. Utilizatorii care introduceau aceste cuvinte erau invitati sa foloseasca altele. Microsoft a lansat recent in China un portal MSN in colaborare cu o companie de stat, Shanghai Alliance Investment. Autocenzura impusa de motoarele de cautare exista deja in China la Google si Yahoo! Organizatia Reporters sans Frontieres a solicitat Administratiei americane crearea unui cod deontologic pentru companiile din acest sector, pentru a limita "colaborarea lor cu regimurile represive de pe planeta".

CALITATEA RETELEI PRIMEAZA. Tarile din America Latina, Asia de Sud-Est, Africa si Orientul Mijlociu, precum si cele din centrul si estul Europei se numara printre noile piete cu cel mai accelerat ritm de dezvoltare in ceea ce priveste serviciile mobile, se arata intr-un recent studiu comandat de Nokia. Factorii care ii determina pe utilizatori sa aleaga un operator in detrimentul altuia nu se reduc la planurile tarifare care propun preturi scazute. Studiul indica faptul ca, la nivelul tuturor pietelor pe care s-a realizat sondajul, calitatea receptiei este principalul factor in functie de care se opteaza pentru un operator sau altul. Atunci cand au fost intrebati de ce au decis sa se aboneze la operatorul la care se afla in prezent, principalul motiv invocat de cei intervievati a fost calitatea semnalului oferit de retea (48%), in comparatie cu cel de-al doilea factor in ordinea importantei, un plan tarifar care ofera preturi scazute (41%). In cazul unor piete precum Indonezia, calitatea semnalului a fost invocata de peste 70% dintre cei intervievati.

×
Subiecte în articol: IT