x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

06 Iun 2005   •   00:00


  • 7 iunie 2005
  • Transport - Licitatii fara clienti

    Doar 54,3% din cele 3.797 de firme de transport de persoane au participat la licitatia organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ICGTI), pentru atribuirea licentelor, potrivit lui Sebastian Duminica, sef serviciu la ICGTI. Circa 1.600 de companii de transport nu detin decat un singur autovehicul si nu pot participa la licitatie. ICGTI a preluat in anul 2003 atribuirea licentelor de transport de la Autoritatea Rutiera Romana.

    Periferice - Vanzari in crestere

    Brother International Austria estimeaza vanzari de peste 7 milioane de euro in 2005, cu 80% mai mult fata decat anul trecut, potrivit lui Norbert Aumüller, director executiv Brother Austria. Previziunea se bazeaza pe cresterea vanzarilor pe segmentul IMM, urmare a sprijinului financiar de 900 miliarde de lei oferit de Guvernul roman acestor societati.

    Ministri - La lucru in SUA

    In perioada 8-9 iunie, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, si secretarul de stat Aurel Netin vor prezenta oportunitatile de investitii pe piata de profil din Romania unor reprezentanti ai companiilor americane de profil, cu ocazia participarii la expozitia SUPERCOMM 2005. Expozitia este organizata la Chicago de TIA (Telecommunications Industry Association) si USTA (United States Telecom Association). Oficialii romani s-au mai intalnit cu cei ai Biroului pentru Guvernare Electronica si Tehnologia Informatiei din cadrul Office of Management and Budget al SUA.

    CNA - Interzicerea "ieftinirii"

    Consiliul National al Audiovizualului a aprobat continuarea campaniei publicitare a RomTelecom privind diminuarea tarifelor, pana la data de 31 iulie 2005, revenind asupra deciziei initiale de suspendare. La 31 mai, CNA hotarase suspendarea campaniei, motivul invocat fiind utilizarea sintagmei "din nou", referitor la micsorarea tarifelor RomTelecom. Aceasta a argumentat ca alte doua reduceri tarifare au avut loc pentru convorbirile internationale si interjudetene, in iunie 2004 si, respectiv, februarie 2005.

    Grupaj realizat de Adrian N.Ionescu

    ×
    Subiecte în articol: IT