x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

05 Iun 2005   •   00:00


  • 6 iunie 2005
  • CENTRU DE CERCETARE SI DEZVOLTARE ALCATEL ROMANIA. Alcatel Romania a inaugurat in Bucuresti un centru de cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor de control al transportului feroviar. Centrul va avea 50 de ingineri software, iar investitia se ridica la 1 milion de euro, a declarat Dan Bedros, directorul general al companiei. "Centrul se adreseaza atat pietei interne, cat si statelor din zona Balcanilor si fosta Uniune Sovietica", a afirmat Bedros. El a adaugat ca alti 150 de ingineri programatori se vor alatura echipei initiale pana la finele anului 2006.

    RETEA INTERNET PROTOCOL DE LA ROMTELECOM. RomTelecom a finalizat dezvoltarea unei retele Internet Protocol (IP), prima de acest gen, care va furniza segmentului corporatist din 43 de zone metropolitane majore din Romania noi servicii securizate bazate pe IP. RomTelecom dezvolta un portofoliu complet de servicii cu valoare adaugata, inclusiv servicii de tip retele virtuale private (VPN). Noua retea de transport de tip IP, bazata pe tehnologia MPLS (comutarea multi-protocol pe baza de etichete), va furniza fundamentul pentru reteaua nationala de banda larga DSL (Digital Subscriber Line), disponibila comercial din mai 2005. "Cisco a acordat consultanta si a fost in masura sa ofere solutiile de tip carrier-class, pe care le-am solicitat pentru a putea aduce pe piata, cat mai repede, serviciile noastre bazate pe Internet Protocol", a declarat Peter Bakker, directorul comercial RomTelecom.

    SOFT21. La soft21.ro, in cadrul conferintei desfasurata la 23 iunie 2005, organizatorii evalueaza piata romaneasca a solutiilor informatice de gestiune a documentelor. In cadrul sectiunii dedicate Solutiilor de management si arhivare a documentelor, furnizorii de solutii software vor prezenta avantajele adoptarii unei solutii de acest tip, din punct de vedere al costurilor, eficientei comunicarii si rapiditatii in luarea deciziilor in companii. Piata romaneasca de document management a crescut considerabil in ultimii ani, de la 3,5 milioane USD in 2002 la 4,5 milioane in 2003 si, respectiv, la 6,5 milioane USD in 2004, inregistrandu-se o dublare a ratei de crestere de la an la an. Potrivit studiilor UE, studiile recente arata ca aproximativ 30% din companiile europene au implementat o solutie de management al documentelor, in timp ce doar 10% din companiile romanesti au adoptat o astfel de solutie.

    ×
    Subiecte în articol: IT