x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

25 Mai 2005   •   00:00


  • 26 mai 2005
  • PROTEST AMERICAN IMPOTRIVA GOOGLE. Un grup de editori din Statele Unite a declansat un protest impotriva planurilor Google, care si-a propus sa scaneze milioane de carti din biblioteci, urmand ca apoi sa le ofere publicului larg. Prin acest protest, publicistii isi exprima teama legata de faptul ca scanarea va incalca legea dreptului de autor si vor fi influentate vanzarile. Un grup format din 125 de editori, constituiti intr-o societate nonprofit, avertizeaza ca "aceste planuri ale companiei americane ar putea afecta pe scara larga vanzarile multor scriitori, acum si pe viitor". Ca o prima reactie, Google spune ca nu se vor publica acele carti protejate prin legea dreptului de autor, ci cel mult coperta, o scurta prezentare si trimiteri bibliografice.

    BILANT VODAFONE. Profitul Vodafone, inainte de deducerea dobanzilor, taxelor, depreciere si amortizare (EBITDA), a crescut, in anul financiar incheiat la 31 martie, la peste 13 miliarde de lire sterline, de la 12,6 miliarde de lire sterline cu un an in urma. Veniturile s-au apreciat cu 2%, la 34,1 miliarde de lire sterline. De asemenea, grupul Vodafone a raportat o crestere a numarului de abonati a cu 16,3 milioane, pana la 154,8 milioane de persoane. Compania a mai anuntat ca activitatile din Statele Unite si Spania au avut drept rezultat cresterea anuala cu peste 20% a veniturilor, in timp ce pietele europene (Italia, Germania, Marea Britanie) au avut performante bune, in pofida intensificarii concurentei. Totusi oficilaii companiei s-au aratat dezamagiti de rezultatele diviziei din Japonia.

    PIATA FRANCEZA DE COMUNICATII. Conform ultimelor date publicate de autoritatea de reglementare in comunicatii din Franta (ART), in cel de-al patrulea trimestru al anului 2004, valoarea pietei de comunicatii electronice din Franta s-a ridicat la 9,4 miliarde de euro, reprezentand o crestere anuala de 2,9%. Desi veniturile din telefonia fixa se afla intr-o usoara scadere (4,9%), piata serviciilor de acces la Internet si cea a telefoniei mobile au cunoscut cresteri spectaculoase. Astfel, operatorii de servicii Internet au inregistrat venituri de 630 milioane de euro, o crestere de 75% fata de anul trecut. In ceea ce priveste telefonia mobila, operatorii au inregistrat venituri de 3,8 miliarde de euro, iar numarul abonatilor a ajuns la 44,5 milioane utilizatori.

    ×
    Subiecte în articol: IT